FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVEČANO OTVOREN PULA FILM FESTIVAL

PULA, 17. srpnja 2004. (Hina) - Prigodnim programom, te tradicionalnimvatrometom, u petak navečer je u pulskoj Areni svečano otvoren 51.Pula film festival - jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi- u čijoj će službenoj konkurenciji ove godine biti prikazano devethrvatskih i isto toliko stranih filmova.
PULA, 17. srpnja 2004. (Hina) - Prigodnim programom, te tradicionalnim vatrometom, u petak navečer je u pulskoj Areni svečano otvoren 51. Pula film festival - jedan od najstarijih filmskih festivala u Europi - u čijoj će službenoj konkurenciji ove godine biti prikazano devet hrvatskih i isto toliko stranih filmova.

Programu svečanog otvaranja, u režiji Zorana Peze, prethodio je ulazak gostiju i uzvanika u Arenu po crvenom tepihu.

Na svečanosti otvaranja, kojoj je prisustvovao i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ministar kulture Božo Biškupić kazao je kako je javnost i ove godine u prilici da vrednuje produkciju hrvatskog igranog filma koji se po tradiciji premijerno predstavlja u povijesnom prostoru pulske Arene.

Kontinuitet je nastavljen i ove godine, rekao je ministar Biškupić, izražavajući pritom zadovoljstvo do sada postignutim jer svaka godina unatoč poteškoćama, ocijenio je, donosi rezultate u hrvatskoj nacionalnoj kinematografiji.

"Film kao medij koji privlači najveće gledateljstvo od svih umjetnosti posebna je briga Ministarstva kulture i ono mu posvećuje punu pozornost stvarajući pritom pretpostavke za boljitak filmskih autora i umjetničkih djela", istaknuo je Biškupić, dodavši kako u posljednje vrijeme postoji velik interes za hrvatski film u svijetu, gdje je vrlo zapažen i visoko ocjenjivan od stručnjaka i auditorija. Izrazio je nadu da će i ovogodišnja hrvatska produkcija pronaći svoje pravo gledateljstvo.

U ime domaćina goste, uzvanike i pulsku publiku pozdravio je i gradonačelnik Pule Luciano Delbianco, koji je istaknuo da je taj Festival usprkos produkcijskim i festivalskim usponima i padovima i dalje zadržao svoj izniman značaj.

Uslijedio je tradicionalni vatromet čime je 51. Pula Film Festival i službeno otvoren, a zatim je premijerno prikazan film "Sto minuta Slave" Dalibora Matanića te "Izgubljeni zagrljaj" Daniela Burmana u argentinsko-talijansko-španjolsko-francuskoj produkciji.

Pula Film Festival održat će se do 24. srpnja, a u programu Festivala na dvije lokacije - u pulskoj Areni te u Zajednici Talijana - bit će ukupno prikazano 37 filmova u programu hrvatskog, međunarodnog i dokumentarnog filma te u programu retrospektive. Predsjednik Ocjenjivačkog suda je oscarovac Branko Lustig.

Prije otvaranja Festivala ministar kulture Božo Biškupić upriličio je svečani prijem za sve sudionike Pulskog filmskog festivala, a nazočan je bio i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙