FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Predstavljen popratni program Pula film festivala

PULA,15. srpnja(Hina) - Uz filmski program, ovogodišnji 51. Pula filmfestival koji će sutra navečer biti svečano otvoren u pulskoj Areni,obiluje i popratnim dnevnim i večernjim događanjima, poput održavanjaradionica i okruglih stolova, predstavljanja hrvatskih filmskihfestivala, rečeno je na današnjoj konferenicji za novinare.
PULA,15. srpnja(Hina) - Uz filmski program, ovogodišnji 51. Pula film festival koji će sutra navečer biti svečano otvoren u pulskoj Areni, obiluje i popratnim dnevnim i večernjim događanjima, poput održavanja radionica i okruglih stolova, predstavljanja hrvatskih filmskih festivala, rečeno je na današnjoj konferenicji za novinare.

Predstavljajući program popratnih događanja u sklopu ovogodišnjeg pulskog filmskog festivala voditelj multimedijalnog centra "Luka" u Puli Robert Pauletta je kazao kako će se ove godine od 19. do 22. srpnja prvi puta održati i mali festival kratkog amaterskog filma snimanog web i digitalnom kamerom. Radi se o tzv. kućnim filmovima ne duljim od pet minuta kojim se po riječima idejne autorice projekta Svetlane Barač želi privući što veći broj mladih i kreativnih ljudi.

"Razvoj digitalnih uređaja i njihova masovna uporaba omogućuju pojedincima da svoje ideje pretoče u vizualni oblik te pomoću njih predstave vlastitu kreativnost i spontanost" - rekla je Barač. Kkako se danas čulo, u sklopu popratnog programa ovogodišnjeg Pula film festivala bit će predstavljeni i značajni filmski i video festivali kao i revije iz cijele Hrvatske a u nedjelju će se održati okrugli stol "Uloga festivala u vidljivosti nacionalnog filma u svijetu: hrvatska i slovenska iskustva". Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici slovenskih i hrvatskih filmskih festivala kao i sami filmski stvaratelji.

Treću godinu zaredom kao prateća manifestacija festivala održat će se izložba pod nazivom "Cinemania(c)". Riječ je o skupnoj međunarodnoj izložbi autora koji se u svom radureferiraju na filmsku svjetsku produkciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙