FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U povodu Dana grada u Metkoviću otvoren Dom za starije i Dom zdravlja

METKOVIĆ, 19. srpnja 2004. (Hina) - U Metkoviću su večeras, u povodusutrašnjeg Dana grada i blagdana njegova zaštitnika sv. Ilije, svečanootvoreni Dom za starije i nemoćne osobe i osobe s teškoćama u razvojui Dom zdravlja, a u obližnjem je Vidu položen kamen temeljac zaizgradnju budućeg arheološkog muzeja Narona.
METKOVIĆ, 19. srpnja 2004. (Hina) - U Metkoviću su večeras, u povodu sutrašnjeg Dana grada i blagdana njegova zaštitnika sv. Ilije, svečano otvoreni Dom za starije i nemoćne osobe i osobe s teškoćama u razvoju i Dom zdravlja, a u obližnjem je Vidu položen kamen temeljac za izgradnju budućeg arheološkog muzeja Narona.

U gradnju i opremanje Doma za starije i nemoćne osobe i osobe s teškoćama u razvoju uloženo je 25,5 milijuna kuna. Moći će primiti 90 osoba, a u njemu će biti zaposleno 39 djelatnika, rekao je potpredsjednik Vlade dr. Andrija Hebrang na svečanosti otvorenja, na kojoj je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks presjekao vrpcu.

Otvarajući Dom zdravlja, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva dr. Andrija Hebrang kazao je da to suvremeni objekt sa četiri specijalistička odjela, u koji je uloženo 30 milijuna kuna.

Hebrang je istaknuo da će Vlada nastaviti s ulaganjima u zdravstvo i zdravstvenu zaštitu kako bi se ono približilo europskim standardima.

Nakon otvaranja ta dva objekta, u mjestu Vid pored Metkovića ministar kulture Božo Biškupić je položio kamen temeljac za izgradnju budućeg arheološkog muzeja Narona.

U izgradnju tog prvog arheološkog muzeja u novoj Hrvatskoj bit će uloženo 16 milijuna kuna, a planirano je da bude završen za godinu dana. Samo u ovoj godini iz državnog proračuna, kazao je ministar Biškupić, za taj projekt osigurano je šest milijuna kuna.

Današnjim svečanostima nazočili su i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, saborski zastupnik Frano Matušić, gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica, povjerenik Vlade za grad Metković Ivica Vidović, a polaganju kamena temeljca u Vidu i zamjenik generalnog tajnika UNESCO-a Mounir Bouchenaki te ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu Emilio Marin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙