FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DODIJELJENE TOP STIPENDIJE ZA TOP STUDENTE

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina)
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina)

Na završnoj svečanosti danas su najboljim studenticama i studentima dodjeljene stipendije koju već treću godinu za redom dodjeljuje NCL Media Group koju je prije tri godine utemeljio tjednik "Nacional".

Završnoj svečanosti akcije "Top stipendije za Top studente" nazočio je i premijer Ivo Sanader sa suradnicima.

Stipendije u iznosu od četiri tisuće kuna mjesečno, od listopada do lipnja iduće godine dobivat će 25 najboljih studenata i studentica.

Iznos od milijun kuna osigurali su partneri VIP-net, INGRA, Podravka, INA, Diners Club, te utemeljitelj akcije tjednik Nacional.

U prigodnoj riječi premijer Sanader je istaknuo da će njegova Vlada podupirati znanje i inovativnost (knowledge based technology), poručivši stipendistima da Hrvatska na njih računa. U Hrvatskoj imamo sposobne, poduzetne i kreativne ljude i treba im omogućiti da to pokažu. Diljem svijeta mnogi hrvatski iseljenici ostvarili su sjajne karijere, treba stvoriti uvjete i mogućnosti da to mogu učiniti i u Hrvatskoj, rekao je premijer.

Osvrnuvši se na nedavno dobivanje statusa kandidata za EU i odluku o započinjanju pregovora, Sanader je naglasio da je to temelj hrvatske budućnosti, te da će Hrvatska ulaskom u EU postati dijelom jednog od najelitinijeg dijela svijeta.

Stipendijsko vijeće sastavljeno od prorektora svih hrvatskih sveučilišta i stipendijska komisija u kojoj su predstavnici partnera akcije odabrali su 20 studenata, a petero su izabrali čitatelji Nacionala.

Predsjednik Uprave Nacionala Ivo Pukanić pozvao je druge institucije i tvrtke da se uključe u akciju kako bi pridonijele novčanoj pomoći najboljim studentima i olakšale im studiranje. Također je prenio odluku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca da će nakon završetka studija svih 25 stipendista dobiti status znanstvenog novaka.

Svečanosti su bili nazočni i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministar kulture Božo Biškupić, ministar gospodarstva Branko Vukelić, savjetnica predsjednika Republike za kulturu Maja Kocijan, rektori hrvatskih sveučilišta, predstavnici Grada Zagreba i drugi.

Studente dobitnike stipendije, rektore hrvatskih sveučilišta i partnere akcije primit će danas poslijepodne i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

(Hina) xdm ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙