FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Bajakovu zaplijenjeno više od 26 kilograna heroina

VINKOVCI, 6. srpnja 2004. (Hina) - Na međunarodnom cestovnom graničnomprijelazu Bajakovo jučer je zaplijenjeno 26 kilograma i 573 gramaheroina, što je najveća zapljena heroina u Republici Hrvatskoj u ovojgodini, rečeno je na konferenciji za novinare u Vinkovcima
VINKOVCI, 6. srpnja 2004. (Hina) - Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo jučer je zaplijenjeno 26 kilograma i 573 grama heroina, što je najveća zapljena heroina u Republici Hrvatskoj u ovoj godini, rečeno je na konferenciji za novinare u Vinkovcima

Po riječima načelnika Ureda načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Miroslava Janića policija je 4. srpnja oko 23 sata u suradnji s djelatnicima carine, pregledom osobnog automobila marke "crysler" austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Srbije i Crne Gore G.P. (1966.) uz heroin pronašla i 80 šteka cigareta marke "memphis" bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

U vozilu su se osim G.P., koji je vozio automobil, nalazile još tri osobe, svi državljani Srbije i Crne Gore među kojima i vlasnik vozila M.J.(1971.), te M.R.(1971.) i V.E. (1969.).

Kako je rečeno, policijski službenik za graničnu kontrolu pri ulazu u RH pregledom vozila uočio je prepravke na njemu i nakon što je službeni pas obučen za otkrivanje droge nju i nanjušio u duplom dnu je pronađeno 50 paketa heroina.

Sva četvorica danas su privedena istražnom sucu u Vukovar, a protiv vlasnika vozila M.J. podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i izbjegavanje carinskog nadzora.

Na konferenciji za novinare je rečeno kako se niti jedan od četvorice ne nalazi u kriminalističkim evidencijama države iz koje dolaze, kao ni Hrvatske ni Austrije.

Po riječima Darka Dundovića načelnika Odjela kriminaliteta i droga u Ministarstvu unutarnjih poslova vrijednost zapljene droge se ne zna jer još nije utvrđena njena čistoća, ali ako je riječ o čistoći heroina od 30 do 40 posto, njena cijena na tržištu bi iznosila za jedan kilogram od 20 do 30 tisuća eura.

Također je navedeno kako je ova zapljena droge u ovoj godini najveća u RH, a druga najveća u posljednje dvije godine na području PU vukovarsko-srijemske. Podsjetili su kako je 16. ožujka ove godine na graničnom prijelazu Bajakovo zaplijenjeno 10 kg heroina, 30. travnja u Splitu 16 kg te 22. svibnja 20 kg u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙