FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 12.30sati
ZAGREB, 11. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 12.30 sati

ZAGREB - Prosječna osobna potrošnja po kućanstvu u Hrvatskoj je u prošloj godini iznosila 65.593 kune, što je za svega 857 kuna ili za 1,3 posto više nego u godini prije. To je najmanji iznos postotnog povećanja prosječne godišnje osobne potrošnje kućanstava u Hrvatskoj od 1999. godine, od kada Državni zavod za statistiku kontinuirano prati kretanja osobne potrošnje. U prijašnjim godinama rast prosječne osobne potrošnje po kućanstvu kretao se između 4 i 11 posto. Anketom o potrošnji kućanstava, koju je objavio Državni zavod za statistiku na svojim web stranicama, za 2003. obuhvaćeno je 2.985 kućanstava, sa 8.546 članova.

ZAGREB - Iz Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb priopćeno je da će 14. europski kongres psihijatrijske epidemiologije i socijalne psihijatrije biti održan 2008. godine u Hrvatskoj, kako je odlučeno na nedavno završenom kongresu u njemačkom gradu Mannheimu. To je veliko priznanje hrvatskoj medicini i psihijatriji. Za predsjednika kongresa izabran je predsjednik Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora i pročelnik Zavoda za socijalnu psihijatriju Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb Veljko Đorđević.

DUBROVNIK - Predstava "Dundo Maroje" Marina Držića na engleskom, nastala u produkciji Kazališta Hartke - Odsjeka za dramu Američkog katoličkog sveučilišta u Washingtonu, bit će prva dramska predstava 55. Dubrovačkih ljetnih igara, koja će sutra navečer biti izvedena na tvrđavi Lovrijenac, rečeno je danas na konferenciji za novinare u festivalskoj palači. Prijevod i adaptaciju Držićeva teksta na engleski sačinili su Roland Reed i Naum Panovski, koji je i redatelj predstave pod nazivom "Uncle Maroje".

OGULIN - U prometnoj nesreći jutros u 6,15 sati u Ogulinu smrtno je stradao 45-godišnji Stjepan Marković iz Ogulina, njegova 42-godišnja supruga N.M. je teže ozlijeđena, a 23-godišnji sin, koji je upravljao vozilom, lakše je ozlijeđen, doznaje se u karlovačkoj Policijskoj upravi. Nesreća se dogodila kada je vozač J.M. izgubio kontrolu nad vozilom i u Lomoščanskoj ulici sletio s ceste i udario u stup električne rasvjete.

ZAGREB - U protekla 24 sata na zagrebačkom području dogodila su se tri razbojništva u kojima je počinjena manja materijalna šteta, a u 43 prometne nezgode tri su osobe teže ozlijeđene, a deset lakše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙