FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODBOR ZA ZDRAVSTVO KARLOVAČKE ŽUPANIJE: razina zdravstvenih usluga nije pala

KARLOVAC, 19. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za zdravstvoKarlovačke županije Vladimir Cvitanović ocijenio je danas kako unatočteškoj financijskoj situaciji razina pružanja zdravstvenih uslugakorisnicima u toj županiji nije pala.
KARLOVAC, 19. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za zdravstvo Karlovačke županije Vladimir Cvitanović ocijenio je danas kako unatoč teškoj financijskoj situaciji razina pružanja zdravstvenih usluga korisnicima u toj županiji nije pala.

U priopćenju u kojem se analiziraju izvješća o poslovanju zdravstvenih ustanova (triju bolnica, šest domova zdravlja i četiri specijaliziranih zdravstvenih ustanova), Odbor je

najavio da će Županijskoj skupštini predložiti da se iz decentraliziranih sredstava za 2005. osiguraju znatnija sredstva za obnavljanje opreme u domovima zdravlja.

Cvitanović je upozorio da je oprema u ambulantama opće prakse neprihvatljivo zastarjela.

Također smatra da je nepravedno i štetno za primarno zdravstvo da je isti broj osiguranika po ambulanti temelj za jednako financiranje od HZZO-a u slabo nastanjenim krajevima područja posebne državne skrbi kao i u napućenom Međimurju ili Hrvatskom zagorju.

Inače, Opća bolnica Karlovac završila je poslovanje u 2003. s 4,8 milijuna kuna gubitka (uz 131,4 milijuna kuna ukupnog prihoda i 136,2 milijuna kuna rashoda).

Opća bolnica Ogulin ostvarila je tijekom 2003. 5 milijuna kuna gubitka (ukupan prihod 42,3 milijuna kuna).

Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa tijekom 2003. godine poslovala je pozitivno tako da su prihodi od 18,9 milijuna kuna za 75.941 kunu bili veći od rashoda.

Financijsko poslovanje u 2003. bilo je pozitivno u domovima zdravlja u Dugoj Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću, a negativno u Karlovcu i Ogulinu.

Ukupni prihodi domova zdravlja u 2003. iznosili su 36,2 milijuna kuna, a rashodi 36,3 milijuna kuna.

Karlovačka ljekarna i Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije pozitivno su poslovali 2003. godine, dok su negativno poslovanje zabilježili Ustanova za zdravstvenu njegu u kući i Suvag - Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙