FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ministarstvo zdravstva demantira tvrdnju "večernjaka" da su štićenici centra stančić otrovani nepotrebnim lijekovima

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi opovrgnulo je danas tvrdnju "Večernjeg lista" da je troještićenika Centra za rehabilitaciju Stančić umrlo zbog otrovanjanepotrebnim lijekovima.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi opovrgnulo je danas tvrdnju "Večernjeg lista" da je troje štićenika Centra za rehabilitaciju Stančić umrlo zbog otrovanja nepotrebnim lijekovima.

"Koristim priliku demantirati neistiniti alarmantni naslov u jučerašnjem 'Večernjem listu' koji je neistinito informirao javnost i značajno šteti povjerenju u liječnika, a povjerenje je temeljni preduvjet između liječnika i bolesnika", stoji u priopćenju ministra zdravstva Andrije Hebranga.

Ministarstvo je zaprimilo obdukcijske nalaze za tri umrla štićenika, a u sva tri slučaja obdukcija je pokazala da je uzrok smrti krvareća upala tankog i debelog crijeva.

U krvi dvojice štićenika kao i u tkivima pronađene su terapijske koncentracije sedativa i antileptika što s uzrokom smrti nema nikakve uzročno-posljedične veze. Naime, radi se o bolesnicima kojima takvu terapiju propisuju liječnici psihijatri te je normalno da se lijek nađe nakon uzimanja u tkivu, ističe Hebrang u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙