FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AGATHA CHRISTIE OMILJENI BRITANSKI AUTOR KRIMIĆA

LONDON, 19. srpnja 2004. (Hina) - Autorica kriminalističkih romanaAgatha Christie zauzela je prvo mjesto u anketi kojom se željelo doćido omiljenog britanskog spisatelja krimića, javlja BBC u ponedjeljak.
LONDON, 19. srpnja 2004. (Hina) - Autorica kriminalističkih romana Agatha Christie zauzela je prvo mjesto u anketi kojom se željelo doći do omiljenog britanskog spisatelja krimića, javlja BBC u ponedjeljak.

Christie, preminula 1976. godine, stvorila je likove detektiva Herculea Poirota i Miss Marple. Prodala je više od dvije milijarde romana u svijetu.

Naslovi klasika poput "Smrti na Nilu" i "Zla pod suncem", preuzeti su za brojne tv i filmske adaptacije.

Na drugom je mjestu u anketi, kojom je obuhvaćeno približno 1.500 osoba, autor Sherlocka Holmesa, Sir Arthur Conan Doyle, neposredno ispred američke autorice Patricie Cornwell.

Ispitanici su zamoljeni da odaberu i omiljeni trenutak na platnu koji uključuje lik detektiva. Odabrali su Brada Pitta i otkriće glave njegove filmske supruge u kartonskoj kutiji iz filma "Sedam" Davida Finchera.

Odmah potom dolazi trenutak kad televizijski lik inspektor Morse otkriva da mu je ime Endeavour.

Mrzovoljan oksfordski detektiv, kojeg je osmislio Colin Dexter a utjelovio na malim ekranima pokojni glumac John Thaw, odabran je za britanskog omiljenog fikcijskog detektiva, potukavši Colomba i Sherlocka Holmesa.

Prošlog tjedna britanska televizijska postaja ITV najavila je planove oživljavanja dugogodišnje dramske serije "Inspector Morse", koja bi se usredotočila na inspektorova vjernog pratioca, narednika Lewisa, kojega je glumio Kevin Whately.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙