FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PROCES KAZEMI: IRANSKO PRAVOSUĐE NAGLO ZAKLJUČILO PROCES

TEEHRAN, 18. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski sud koji vodi procesubojici iransko-kanadske novinarke Zahre Kazemi naglo je zaključioproces nakon što je odbio pristup zapadnim diplomatima i novinarima nasudskoj raspravi.
TEEHRAN, 18. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iranski sud koji vodi proces ubojici iransko-kanadske novinarke Zahre Kazemi naglo je zaključio proces nakon što je odbio pristup zapadnim diplomatima i novinarima na sudskoj raspravi.

"Sudac nije smio zaključiti predmet. Napuštamo sud u znak prosvjeda", izjavila je novinarima ogorčena dobitnica Nobelove nagrade za mir Shirin Ebadi, koja vodi skupinu odvjetnika koja predstavlja obitelj Zahre Kazemi.

Shirin Ebadi je zaprijetila da će predmet predati međunarodnom sudu.

"Ovaj je proces nepravedan i presuda koja će biti izrečena je nepravedna", dodala je Ebadi,

U subotu su kolege Shirin Ebadi optužile Mohameda Bakhshija, djelatnika pravosuđa zaposlenog u zatvoru Evine da je zadao smrtonosne udarce Zahri Kazemi, tezi koju je tužiteljstvo odbacilo.

Predsjednik suda je također odbacio pozvati kao svjedoke osobe koje je tražila ekipa Shirin Ebadi, posebice ministre informiranja i kulture, državnog tužitelja Teherana, direktora zatvora i bolnice u koju je primljena Kazemi, kao i desetke djelatnika zatvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙