FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAN POTVRDIO DA JE PRIPREMIO TUŽBU PROTIV SADAMA HUSEINA

TEHERAN, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iran je pripremio tužbu protivbivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina zbog pokretanja rata protivte zemlje 1980. i korištenja kemijskog oružja koju će iznijeti tijekomnjegovog suđenja u Iraku, priopćilo je u nedjelju ministarstvovanjskih poslova u Teheranu.
TEHERAN, 4. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Iran je pripremio tužbu protiv bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina zbog pokretanja rata protiv te zemlje 1980. i korištenja kemijskog oružja koju će iznijeti tijekom njegovog suđenja u Iraku, priopćilo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova u Teheranu.

"Jedan od zločina Sadama Huseina je napad na Iran, usmrćivanje Iranaca i korištenje kemijskog oružja. Pripremili smo tužbu koju ćemo iznijeti pred sudom", izjavio je glasnogovornik ministarstva Hamid Reza Asefi na konferenciji za novinare.

"Od Iračana smo zatražili odgovor na pitanje zašto među optužbama protiv njega (Sadama) nema i one zbog napada na Iran, iako je sudac rekao da će to na red doći poslije", dodao je Asefi i pozvao Posebni irački sud (IST), zadužen za suđenje Sadamu Huseinu, na "transparentno djelovanje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙