FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ADMIRAL JOHNSON: NOVA IRAČKA VOJSKA OBUČAVAT ĆE SE U NAPULJU

RIM, 18. srpnja 2004. (Hina/AR) - Nova iračka vojska obučavat će se uNATO-ovoj bazi u Napulju, najavio je zapovjednik južnog krilaSjevernoatlantskog saveza, američki admiral Gregory Johnson, urazgovoru za "Corriere della Sera" objavljenom u nedjelju.
RIM, 18. srpnja 2004. (Hina/AR) - Nova iračka vojska obučavat će se u NATO-ovoj bazi u Napulju, najavio je zapovjednik južnog krila Sjevernoatlantskog saveza, američki admiral Gregory Johnson, u razgovoru za "Corriere della Sera" objavljenom u nedjelju.

Planovi za uvježbavanje nove iračke vojske već postoje i uskoro će se početi ostvarivati, rekao je Johnson.

"Dana nam je obveza da izvršimo želju iračkog premijera (Iyada) Allawija, upućenu zapadnim zemljama, da pomognemo Iraku u stvaranju dobre vojske i snaga sigurnosti", rekao je američki admiral.

Na pitanje neće li biti nezgodno ili opasno obučavati buduće iračke časnike u Italiji, Johnson je rekao kako je točno da "teroristi u Iraku napadaju novake".

"No, teroristički napadi mogući su u određenom okruženju, a ovdje je ono različito", rekao je Johnson, dodajući kako u Rimu u školi za časnike karabinjere već "studiraju dvojica Iračana".

Johnson je najavio kako će se glavni stožer američkih pomorskih snaga iz Londona preseliti u Napulj.

"Glavni stožer napušta London i dolazi u Napulj. Za to će biti potrebno nešto vremena, jer preseljenje znači i razne praktične probleme, pomicanje oko 300 osoba, ali u Napulju postoji odlična infrastruktura", rekao je Johnson.

On je isto tako opovrgnuo glasine da bi se američka Šesta flota moga preseliti iz Gaete, gradića između Rima i Napulja, u Španjolsku. Zanimljivo je da su upravo građani Gaete i gradonačelnik bili zabrinuti zbog mogućeg odlaska američkih vojnika iz toga grada.

"Glede Šeste flote mogu sa sigurnošću kazati da neće biti nikakvog preseljenja, ostat će u Gaeti. Imamo veliki interes za Sredozemlje. Ovdje će ostati brodovi Šeste flote, podmornice, timovi za uništavanje eksplozivnih naprava i specijalne protuterorističke postrojbe", rekao je admiral Johnson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙