FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL-QAIDA NA WEB-STRANICAMA POZIVA TALIJANE DA POVUKU TRUPE IZ IRAKA

DUBAI, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Na web-stranicama za koje sepretpostavlja da pripadaju terorističkoj mreži Al-Qaidi u subotu jeobjavljeno priopćenje u kojemu se upozoravaju Talijani da povuku svojevojnike iz Iraka te ih se upozorava na moguće napadeautomobilima-bombama.
DUBAI, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Na web-stranicama za koje se pretpostavlja da pripadaju terorističkoj mreži Al-Qaidi u subotu je objavljeno priopćenje u kojemu se upozoravaju Talijani da povuku svoje vojnike iz Iraka te ih se upozorava na moguće napade automobilima-bombama.

"Narode Italije, vaša vlada sudjelovala je u ratu protiv Iraka te je onamo poslala svoje trupe i oružje. Posljednji vas put pozivamo da od vlade zatražite mirno povlačenje vojnih snaga iz Iraka", kaže se u priopćenju objavljenom 17. srpnja uz potpis "Brigade Khaled ibn al-Walid, Al-Qaida".

"Ako se vaša vlada ne odazove našem pozivu, uslijedit će napadi automobilima-bombama", upozorava skupina.

Na istoj web-stranici u petak je objavljeno priopćenje uz potpis "Brigade Abu Hafs al-Masri", također skupine povezane s Al-Qaidom u kojoj se Talijanima prijeti "krvoprolićem sličnim onom koji se 11. rujna 2001." dogodio u SAD-u, ukoliko se Rim "ne riješi" svojeg premijera Silvija Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙