FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUŠTENO U PROMET NOVIH 27 KILOMETARA AUTOCESTE ZAGREB - SPLIT

ŽUTA LOKVA, 15. srpnja 2004. (Hina) - Novih 27 kilometara autocesteZagreb - Split od tunela Mala Kapela do Žute Lokve, dužine 15,5kilometara, te od Perušića do Gospića, dužine 11,3 kilometra, puštenoje danas u promet. Nove dionice u promet je pustio ministar mora,turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je najavio bipreostalih 45 kilometara od Žute Lokve do čvora Perušić moglo bitipušteno u promet do kraja ovog mjeseca.
ŽUTA LOKVA, 15. srpnja 2004. (Hina) - Novih 27 kilometara autoceste Zagreb - Split od tunela Mala Kapela do Žute Lokve, dužine 15,5 kilometara, te od Perušića do Gospića, dužine 11,3 kilometra, pušteno je danas u promet. Nove dionice u promet je pustio ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, koji je najavio bi preostalih 45 kilometara od Žute Lokve do čvora Perušić moglo biti pušteno u promet do kraja ovog mjeseca.

Na dionici od tunela Mala Kapela do Žute Lokve izgrađeno je 19 objekata, od čega četiri vijadukta, tri podvožnjaka, pet prolaza, šest nadvožnjaka i tunel Brinje, te benzinska postaja i tri cestarinska prolaza.

Na dijelu autoceste od čvora Perušić do čvora Gospić izgrađeno je 15 objekta, od čega jedan most, dva vijadukta, pet podvožnjaka, šest nadvožnjaka, prolaz za životinje te dva cestarinska prolaza.

Na dionici od čvora Perušić do čvora Gospić naplaćivat će se cestarina od četiri kune za osobne automobile, dok se na dionici od južnog portala tunela Mala Kapela do Žute Lokve cestarina neće naplaćivati.

Cestarina za osobne automobile od Perušića do Pirovca iznosit će 54 kune, a od Perušića do Zadra 34 kune.

Za danas otvorene dionice izdane su sve uporabne dozvole i cesta je potpuno sigurna po svim propisima i zakonima, kazao je ministar prometa.

Kalmeta je, zajedno sa ministricom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstvo Marinom Matulović Dropulić, obišao preostalih 45 kilometra od Žute Lokve do čvora Perušić, koje je potrebno dovršiti da bi se ostvario plan izgradnje autoceste Zagreb - Split za ovu godinu.

Na pitanje novinara da li je u ovih 45 preostalih kilometara uključeno otvaranje vijadukata Jezerane i Mokro Polje, Kalmeta je odgovorio da nisu, već da će oni biti pušteni u promet kad bude gotov tunel Mala Kapela, što je predviđeno za lipanj iduće godine.

Druga traka na tim vijaduktima bit će gotova do kraja kolovoza, ali ih nećemo pustiti u promet zbog sigurnosnih razloga, kazao je Kalmeta.

Ova Vlada ne želi raditi kao Čačić i bivša Vlada, već sve završiti po pravilima struke, dobiti sve potrebne papire i potpunu sigurnost na toj cesti, rekao je Kalmeta navodeći da "neke od dionice koje su puštene lani u promet, na silu i nezavršene, i dan danas nemaju uporabne dozvole, poput dionice od Sv. Roka do Maslenice".

Na upit o kakvim je nedostacima riječ na toj dionici, Kalmeta je rekao da nedostaje hortikultura, zaštitna ograda, odbojnici, dodajući da, na sreću, nije bilo posljedica u prometu zbog takvog neodgovornog i neprofesionalnog rada.

Novinare je zanimalo zašto se onda ta dionica ne zatvori za promet, na što je ministrica Matulović Dropulić odvratila da ta dionica ipak nije u takvom stanju da je treba zatvoriti za promet.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙