FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BIH I DALJE IMA NAJVEĆU POTPORU U OPĆINAMA S HRVATSKOM VEĆINOM - ISTRAŽIVANJE

MOSTAR, 17. srpnja 2004. (Hina) - Istraživanje javnog mišljenjapredstavljeno u subotu koje je proveo HDZ BiH pokazalo je da bi tastranka, da se danas održavaju općinski izbori predviđeni za 2.listopada, zadržala vlast u najvećem broju općina s hrvatskomvećinom.
MOSTAR, 17. srpnja 2004. (Hina) - Istraživanje javnog mišljenja predstavljeno u subotu koje je proveo HDZ BiH pokazalo je da bi ta stranka, da se danas održavaju općinski izbori predviđeni za 2. listopada, zadržala vlast u najvećem broju općina s hrvatskom većinom.

Za HDZ BiH glasovalo bi između 65 i 70 posto hrvatskog biračkog tijela a ostale bi se stranke mogle zadovoljiti tek slabim jednoznamenkastim postotkom, pokazalo je istraživanje predstavljeno na sjednici Provedbenog izbornog stožera stranke održane u Mostaru.

Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku od 1.200 Hrvata, što predstavlja dva posto biračkog tijela.

Istraživanje je otkrilo kako raste potpora Hrvatskoj stranci prava u Hercegovini i središnjoj Bosni te Socijaldemokratskoj partiji u pojedinim općinama. Narodna stranka ostvarila bi, prema toj anketi, tek značajniji rezultat u Širokom Brijegu.

U izjavi za medije predsjednik Provedbenog izbornog stožera Dragan Čović izrazio je žaljenje što ne jača hrvatska oporba u BiH.

"Evidentno je da HDZ apsolutno dominira kod hrvatskog biračkog tijela. Brine me što sve druge hrvatske stranke imaju zanemariv utjecaj. To nije dobro jer procjenjujemo da će se u sljedećih godinu dana dogoditi ključne reforme za BiH oko kojih bi se Hrvati trebali zajednički postaviti", rekao je Čović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙