FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WINNIE MANDELA ZASAD IZBJEGLA ZATVOR

PRETORIA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ikona južnoafričkoganti-apartheida Winnie Madikizela-Mandela u ponedjeljak je izbjeglaodlazak u zatvor nakon što joj je sud zatvorsku kaznu zbog prijevarepreinačio u uvjetnu, ali je najavila da će se ponovno žaliti.
PRETORIA, 5. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ikona južnoafričkog anti-apartheida Winnie Madikizela-Mandela u ponedjeljak je izbjegla odlazak u zatvor nakon što joj je sud zatvorsku kaznu zbog prijevare preinačio u uvjetnu, ali je najavila da će se ponovno žaliti.

Bivša žena Nelsona Mandele (67) prošle je godine osuđena na zatvorsku kaznu zbog prijevare s bankovnim zajmom, ali je puštena uz jamčevin do odluke o njezinoj žalbi.

Njezini odvjetnici tvrde da je nije motivirala osobna korist kad je potpisivala pisma u kojima je tražila bankovne zajmove za nepostojeće zaposlenike Ženske lige Afričkog nacionalnog kongresa na čijem je čelu tad bila.

Visoki sud u Pretoriji u ponedjeljak je odbacio svih 25 točaka optužnice za krađu, ali je potvrdio 43 točke za financijsku prijevaru. Početna presuda od pet godina zatvora preinačena je u 3,5 godine, uvjetno na pet godina, ali je ona najavila žalbu i na tu smanjenu presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙