FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH POTPISAO ZAKON KOJI POVEĆAVA KAZNE ZA KRAĐU IDENTITETA

WASHINGTON,15. srpnja(Hina) - Američki predsjednik George W. Bushpotpisao je u četvrtak zakon koji uvodi visoke kazne za krađuidentiteta, kriminala koji je u Sjedinjenim Državama prošle godineprouzročio štetu od 50 milijardi dolara.
WASHINGTON,15. srpnja(Hina) - Američki predsjednik George W. Bush potpisao je u četvrtak zakon koji uvodi visoke kazne za krađu identiteta, kriminala koji je u Sjedinjenim Državama prošle godine prouzročio štetu od 50 milijardi dolara.

Potpisujući zakon u Bijeloj kući Bush je kazao da je krađa identiteta jedan od najbrže rastućih financijskih zločina u Sjedinjenim Državama koji je samo u prošloj godini zabilježio 10 milijuna žrtava oštetivši ih za 50 milijardi dolara.

Bush je rekao da krađa identiteta "potkopava temeljno povjerenje o kojem ovisi gospodarstvo" i da zakon šalje jasnu poruku da će "osoba koja povrijedi tuđu financijsku privatnost biti kažnjena".

Krađa identiteta bilježi u Americi posljednjih godina razmjere epidemije, a omiljena je verzija na tuđe kreditne kartice nabijati tisuće dolara računa za koje žrtva nije nikad ni čula.

No, šteta se ne mjeri samo dolarima. Kradljivac identiteta može ukrasti "financijsku reputaciju žrtve" gomilajući račune s kojima ova nema veze i začas pokvariti kreditni rejting osobe koja ga je stvarala cijeli život, rekao je Bush.

Zakon kao poseban zločin uvodi krađu identiteta pod otežavajućim okolnostima za osobe koje upotrijebe tuđi identitet u svrhu terorizma ili druge ozbiljne zločine. Za takav zločin suci više neće moći dosuditi uvjetnu kaznu.

Predviđena je obvezatna kazna od pet godina zatvora za osobe koje budu osuđene zbog upotrebe krivotvorenih isprava poput putovnice radi pomaganja teroristima. Dvije godine zatvora predviđene su za upotrebu ukradenog identiteta u vezi s drugim zločinima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙