FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTARSTVO KULTURE opovrgava Vujićeve navode i iznosi podatak da dug Ministarstva iz prošle godine IZNOSI 73 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Iz Ministarstva kulture danas suponovili da je Ministarstvo naslijedilo oko 70 milijuna kuna duga izprošle godine i odbacili navode SDP-ova zastupnika i bivšeg ministrakulture Antuna Vujića da dug ne postoji, te izvijestili da dug nije70, kako se ranije tvrdilo, već 73 milijuna kuna.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Iz Ministarstva kulture danas su ponovili da je Ministarstvo naslijedilo oko 70 milijuna kuna duga iz prošle godine i odbacili navode SDP-ova zastupnika i bivšeg ministra kulture Antuna Vujića da dug ne postoji, te izvijestili da dug nije 70, kako se ranije tvrdilo, već 73 milijuna kuna.

Vujić je na današnjoj konferenciji za novinare demantirao tvrdnje Ministarstva od prije nekoliko dana da je iz vremena njegova mandata naslijeđen dug od oko 70 milijuna kuna, optuživši Ministarstvo da spominjanjem nepostojećeg duga zapravo želi prikriti smanjenje novca za kulturne programe koji je za ovu godinu izdvojen iz državnog proračuna.

Ministarstvo kulture u priopćenju odbija Vujićeve optužbe, tvrdeći da, osim navedenih nešto manje od 70 milijuna kuna, dugu treba pribrojiti još 3,3 milijuna za mirovinska i socijalna davanja.

Odbacilo je i Vujićeve optužbe da su za ovu godinu smanjena proračunska sredstva, navodeći da je rebalansom proračuna Ministarstvo kulture dobilo još oko tri milijuna kuna.

U priopćenju se navodi detaljan prikaz stanja po djelatnostima koje je Ministarstvo zateklo nakon promjene vlasti, po kojemu na dan 31. prosinca prošle godine Ministarstvo nije isplatilo 69,6 milijuna kuna većinom namijenjenih zaštiti nepokretnih spomenika kulture (28,4 milijuna), kinematografiji (13,4 milijuna), izdavanju knjiga (5,4 milijuna), kulturnim ustanovama (3,9 milijuna) itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙