FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15.30 SATI

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15.30 sati
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15.30 sati

ZAGREB - Ministar zdravstva Andrija Hebrang isključio je danas mogućnost stručne pogreške u slučaju dvoje pacijenata koji su se krajem prošle godine zarazili virusom HIV-a preko transfuzije krvi, te još jednom poručio da nema razloga za paniku, ni kod osoba koje daju krv niti kod pacijenata koji je trebaju primiti. Po inspekcijskim nalazima povjerenstva Ministarstva zdravstva nije utvrđen nijedan propust ili nesavjesno postupanje prilikom obrade zaražene krvi, rekao je Hebrang na konferenciji za novinare.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa i predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt danas je zajamčila da novinari zbog klevete više neće moći biti osuđeni na zatvorske kazne, nakon što je izmjenama Kaznenog zakona (KZ) dekriminalizirana novinarska kleveta. "Neprihvatljivo je da novinari zbog svog posla idu u zatvor. To je vrlo loša pojava za slobodu medija u Hrvatskoj", kazala je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare u sjedištu DC-a. "Smatramo da je, kada je riječ o kleveti u novinarskom poslu, dovoljna građansko pravna odgovornost", ustvrdila je Škare Ožbolt.

ZAGREB - Predsjedništvo HSP-a donijelo je jučer službenu odluku da će kao predsjedničkog kandidata na sljedećim izborima podržati Slavena Leticu, izvjestili su zastupnici HSP-a, na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Letica je pak izvijestio da će se njegova predsjednička kampanja voditi pod radnim nazivom "Uredimo Hrvatsku", a podijeljena je u četiri dijela - 'Ljeto', 'Maestral', 'Bljesak' i 'Oluja'. Letica želi da iza njegove kandidature stane i HDZ.

KNEŽEVO - Iako je bilo najavljeno, danas nije počelo uništavanje GMO kukuruza u kombinatu "Belje", jer je utvrđeno da taj kombinat nema merkantilnog kukuruza zasijanog takvim sjemenom, ali da je zasijeno dvije linije sjemenskog kukuruza iz kojih se dobija taj hibrid. "To je nova činjenica i mora se dobro razmotriti što učiniti s tim usjevima", rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

VINKOVCI / BORINCI - Radnici poduzeća Lipovac d.d. poslovne jedinice za proizvodnju voća u Borincima kod Vinkovaca odustali su od za danas u 14,00 sati najavljenog isključenja hladnjača u kojima se nalazi 550 tona koncentrata jabuka i 1500 tona smrznutog voća čija je vrijednost oko 15 milijuna kuna. Odustali su od isključenja nakon što su od vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera dobili obećanje da će se radnici i predstavnici Sindikata zajedno sa županom idući tjedan sastati s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petrom Čobankovićem kako bi se našlo rješenje njihovih problema.

PULA - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je simboličnim presijecanjem vrpce svečano otvorila zaštitnu radionicu "Tekop nova" u Puli koja će za početak zapošljavati 18, a u bližoj budućnosti tridesetak osoba s invaliditetom. Radionica je nastala na ostacima tvrtke Tekop d.d. u stečaju zahvaljujući naporima grada Pule, Istarske županije, Saveza samostalnih sindikata, te pomoći Hrvatskog zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje koji su se odrekli svojih potraživanja od te bivše tvrtke.

ZAGREB - Hrvatska elektroprivreda (HEP) planira do početka 2008. investirati ukupno 10,8 milijardi kuna, uglavnom u izgradnju novih kapaciteta za proizvodnju električne energije, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak predstavljajući plan rada Uprave HEP-a za njezin četverogodišnji mandat koji traje do 2008. godine. Sredstva za investicije HEP će, po riječima predsjednika Uprave, osigurati dijelom iz planiranog povećanja prodaje od 3,6 posto i iz povećanja cijene struje, a dijelom uzimanjem kredita, te naplatom (u opremi) klirinškog duga bivšeg Sovjetskog Saveza.

ZAGREB - U Hrvatskoj je lani zabilježeno 95 smrtnih slučajeva povezanih s uzimanjem psihoaktivnih droga, što je za devet osoba više nego godinu ranije, rečeno je danas u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na predstavljanju izvješća o osobama liječenim zbog zlouporabe droga za 2003. godinu. Prekomjerna doza opijata bila je najčešći uzrok smrti ovisnika - i to u 59 posto ukupnih smrtnih slučajeva, rekla je Marina Kuzman iz Službe za prevenciju ovisnosti HZJZ-a.

ZAGREB - Sindikalna košarica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) pokazuje da su minimalni životni troškovi četveročlane hrvatske obitelji u lipnju porasli za 21 kunu u odnosu na svibanj. Troškovi za prehranu, stanovanje, prijevoz, higijenu, odijevanje, obrazovanje i kulturu u lipnju su iznosili 5.333 kune, dok su u svibnju bili 5.312 kuna. U ukupnoj potrošnji i dalje je najviše sudjelovala prehrana s 34,32 posto. Prosječna neto plaća u svibnju iznosila je 3.968 kuna što je bilo dostatno za pokrivanje tek 74,41 posto minimalnih troškova četveročlane obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙