FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do12.30 sati.
ZAGREB, 10. srpnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s kardinalom Alfonsom Lopezom Trujillom, predsjednikom Papinskog vijeća za obitelj, priopćeno je danas iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. Potpredsjednica Kosor upoznala je kardinala Trujilla s radom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti koje je i osnovano s namjerom da pomaže obitelji. Kardinal Trujillo izrazio je zadovoljstvo što hrvatska Vlada želi govoriti o pitanju obitelji. Novitete i poduzete aktivnosti u Hrvatskoj ocijenio je pozitivnim.

ZAGREB - U prvih šest mjeseci ove godine proračunski su prihodi ostvareni u iznosu 36,94 milijardi kuna, što je 5,9 posto više nego u istom razdoblju lani, dok su proračunski rashodi iznosili 40,89 milijardi kuna, što je porast za 9,3 posto, najnoviji su podatci Ministarstva financija. Ostvareni prihodi od 36,9 milijardi kuna predstavljaju i 44,9 posto ukupno planiranih prihoda, jer su rebalasom proračuna, koji je Vlada uputila na donošenje Saboru, ovogodišnji prihodi proračuna planirani u iznosu 82,2 milijarde kuna.

ZAGREB - Na području Policijske uprave zagrebačke u protekla 24 sata zabilježeno je više kaznenih djela: drske krađe i razbojništva, dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom, a zabilježena je i manja nezgoda u zagrebačkoj zračnoj luci. Naime, jučer oko 14 sati prilikom polijetanja zrakoplov kanadskih vojnih snaga AB 310 udario je "nosom" u kojem je smješten radar u jato ptica te su nastala oštećenja zbog kojih je vraćen na stajanku.

ZAGREB - Promet iz unutrašnjosti prema moru osjetno je pojačan, posebice na autocestama Zagreb-Karlovac-Rijeka, odnosno Bosiljevo-Zadar-Pirovac, kao i po državnoj cesti Karlovac-Plitvice-Gračac-Knin, izvijestio je HAK u podne. Na naplati Lučko vozila povremeno ulaze u pet-šest kolona, a u Karlovcu izlaze s autoceste u sedam kolona no čekanja na naplatu cestarine nema. Od Karlovca prema Plitvičkim jezerima i dalje prema Korenici vozi se uglavnom u koloni uz putnu brzinu u naseljenim mjestima od 40-50 km/h. Za otok Pag, na liniji Prizna-Žigljen plove četiri trajektam . U Prizni je kolona vozila koja čeka na ukrcaj duga oko 1,5 dok je u Žigljenu duga 500 m. Za otok Rab u trajektnom pristaništu Jablanac kolona za ukrcaj duga je oko 2 km.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙