FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski veleposlanik u zadarskoj vijećnici zamolio fotoreportere da ga ne snimaju sa slikom Gotovine u pozadini

ZADAR, 16. srpnja 2004. (Hina) - Britanski veleposlanik u RH sir JohnRamsden danas je u zadarskoj Gradskoj vijećnici nakon što su ganovinari pitali kako se osjeća u prostoriji na čijem zidu visi slikahaaškog optuženika generala Gotovine, brzo ustao sa stolca, pomaknuose kako ga fotoreporteri ne bi snimili te zamolio da ga se ne snima stom slikom u pozadini.
ZADAR, 16. srpnja 2004. (Hina) - Britanski veleposlanik u RH sir John Ramsden danas je u zadarskoj Gradskoj vijećnici nakon što su ga novinari pitali kako se osjeća u prostoriji na čijem zidu visi slika haaškog optuženika generala Gotovine, brzo ustao sa stolca, pomaknuo se kako ga fotoreporteri ne bi snimili te zamolio da ga se ne snima s tom slikom u pozadini.

U Gradskoj vijećnici Zadra veleposlanik Ramsden i gradonačelnica Zadra Ana Lovrin davali su izjave novinarima nakon što su prije toga u Uredu gradonačelnice održali sastanak zatvoren za javnost. Gradonačlenica Zadra Ana Lovrin je objasnila veleposlaniku Ramsdenu da je fotografija generala Ante Gotovine u Gradskoj vijećnici istaknuta voljom Gradskog vijeća koje ga je proglasilo počasnim građaninom Zadra.

Kako je izjavila gradonačelnica, istaknutom fotografijom počasnog građanina Gotovine ne krši se nijedan propis ni Vlade RH , ni međunarodne zajednice, a ne dovodi se u pitanje ni suradnja Hrvatske s Haaškim sudom.

Britanski veleposlanik John Ramsden je izjavio kako došao u prijateljski posjet Zadru. Podsjetio da se njegova zemlja zauzima za vladavinu pravne države koja se mora poštivati, a za generala Gotovinu rekao kako želi da se pojavi pred Haaškim sudom.

Na zatvorenom sastanku veleposlanik i gradonačelnica su razgovarali o suradnji Hrvatske i Velike Britanije s posebnim naglaskom na ulaganje BAT-a u zadarsku tvornicu duhana.

Gradonačelnica Lovrin je zamolila fotoreportere da ne objavljuju fotografiju veleposlanika Ramsdena sa slikom generala Gotovine u pozadini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙