FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FISCHER U KINI OTVORIO NAJVEĆU TVORNICU SOLARNIH KOLEKTORA U SVIJETU

JINAN, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslovaJoschka Fischer otvorio je u petak u Jinanu na istoku Kine najvećutvornicu solarnih kolektora u svijetu, koja je rezultat zajedničkogkinesko-njemačkog ulaganja.
JINAN, 16. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer otvorio je u petak u Jinanu na istoku Kine najveću tvornicu solarnih kolektora u svijetu, koja je rezultat zajedničkog kinesko-njemačkog ulaganja.

Tvornica pod nazivom Shangdong Linuo Paradigma proizvodi solarne kolektore koji sakupljaju energiju za zagrijavanje vode.

Smatra se da kinesko tržište obnovljive energije ima golemi potencijal, budući da bi ove godine Kini moglo nedostajati 30 milijuna kilovata električne energije.

Prema riječima njemačkih i kineskih dužnosnika, tvornica u Jinanu je najveća takva tvornica u svijetu.

"Kina je svjesna da treba što prije rješavati pitanja u svezi s okolišem koja idu ruku pod ruku sa snažnim gospodarskim rastom i sve većom potrebom za energijom", kazao je Fischer.

Nakon političkih razgovora u četvrtak u Pekingu, njemački šef diplomacije posjetio je u petak Jinan, odakle bi navečer trebao otputovati u Bangladeš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙