FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SAD IZVOZI U HRVATSKU SVEUČILIŠNE KOLEGIJE IZ POLITIČKOG MANAGEMENTA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Na inicijativu hrvatskog ministraznanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca, a uz pomoć profesorasa sveučilišta Georg Washington, u Splitu se planira pokretanje višekolegija iz političkog managementa, s krajnjim ciljem osnivanja Centraza politički management, navodi Glas Amerike (VOA).
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Na inicijativu hrvatskog ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca, a uz pomoć profesora sa sveučilišta Georg Washington, u Splitu se planira pokretanje više kolegija iz političkog managementa, s krajnjim ciljem osnivanja Centra za politički management, navodi Glas Amerike (VOA).

U posjet Splitu doputovala su dva profesora sa Sveučilišta George Washington kako bi se upoznali s mogućnostima sveučilišta, a uskoro slijedi i razgovor s ministrom Draganom Primorcem kako bi se osmislio koncept za daljne dogovore, prenosi postaja.

Profesorica Mary Anne P. Saunders, prodekanica za međunarodne programe na Sveučilištu George Washington, kaže da bi se budući centar mogao nazvati Jadranski centar za vodstvo u politici (Adriatic Center for Leadership), ponašnjavajući da bi on mogao koristiti američke ekspertize političkog managementa i obrazovno-znanstvene programe sa Sveučilišta George Washington, i to bez nametanja "imperijalnog modela".

"Radi se o programima koji su izuzetno zanimljivi za ovo podneblje, kojih zapravo uopće nema u Hrvatskoj a praktički ni skoro nigdje u Europi", tumači pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i športa Ivana Polunić, navodeći kao primjer programe kao što su Political Leadership (političko vodstvo), Lobbying (lobiranje), Advanced political management (napredni politički management).

"Hrvatska može ostvariti vodeću ulogu kao zemlja koja će pokazati drugim državama put u Europsku Uniju, NATO i u druge organizacije i to je - mislim - cilj za zemlje u ovom dijelu svijeta, a isto tako to bi značilo osiguranje dobrih odnosa Hrvatske i ostalih država sa SAD-om u obliku većeg broja dijaloga i razgovora između političara", tumači prof Saunders za VOA-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙