FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ISKUSTVO IZ AUSTROUGARSKE MONARHIJE POMAŽE ISTOČNOEUROPSKIM BURZAMA?!

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Akvizicija budimpeštanske burze tekje prvi korak na putu prema stvaranju šire mreže regionalnih tržišta uistočnoj Europi, tumači predsjednik bečke burze Stefan Zapotocky urazgovoru za The Financial Times.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Akvizicija budimpeštanske burze tek je prvi korak na putu prema stvaranju šire mreže regionalnih tržišta u istočnoj Europi, tumači predsjednik bečke burze Stefan Zapotocky u razgovoru za The Financial Times.

"Nova suradnja Beča i Budimpešte može biti temelj za proširenu suradnju s burzama u Češkoj Republici, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji", tumači Zapotocky, dodajući da će pri tome pomoći snažne kulturne i trgovačke veze među bivšim članicama Habsburške monarhije.

Udruženje burzi bit će poduprto mogućnošću zajedničke prodaje dionica ali svaka će burza zadržati zasebni identitet i upravu, naglašava šef bečke burze, koja će - kao najveća i jedina s dugom tradicijom djelovanja na slobodnom tržištu - biti središnji element mreže. No, sve će burze biti "partneri s jednakim pravima", naglašava Zapotocky u razgovoru za londonski list.

Kao mogućeg partnera Zapotocky spominje i Poljsku ali opovrgava vijesti da će bečka i budimpeštanska burza uskoro objaviti ponudu za kupovinu varšavske burze, prenosi FT.

Nova tržišta u istočnoj Europi bilježe snažan rast ali ih koči niska likvidnost i mali broj tvrtki čije su dionice uvrštene u kotaciju na burzi a predsjednik bečke burze tvrdi da će im međunarodna suradnja pomoći da podignu standarde i poboljšaju usluge, navodi FT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙