FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: AUSTRIJA ŽELI OTVORITI ZABORAVLJENA TRŽIŠTA U SUSJEDSTVU

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Cilj posjeta Beogradu i Zagrebu jestintenziviranje gospodarskih odnosa i otvaranje zaboravljenih tržištapred austrijskim vratima, tumači za austrijsku agenciju APA austrijskivicekancelar Hubert Gorbach.
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) - Cilj posjeta Beogradu i Zagrebu jest intenziviranje gospodarskih odnosa i otvaranje zaboravljenih tržišta pred austrijskim vratima, tumači za austrijsku agenciju APA austrijski vicekancelar Hubert Gorbach.

Zajedno s koruškim poglavarom Joergom Haiderom Gorbach će prvo posjetiti Beograd gdje bi se trebali sastati s Predragom Ivanovićem, ministrom SCG-a za vanjskotrgovinske odnose, te s Predragom Bubalom, srpskim ministrom za gospodarske odnose s inozemstvom, s podpredsjednikom srpske vlade Miroljubom Labusom i s premijerom Vojislavom Koštunicom, najavljuje APA.

Haider se u srijedu navečer vraća u Austriju a Gorbach odlazi u posjet Zagrebu, napominje agencija, prenoseći objašnjenje austrijskog vicekancelara da dobivanje narudžbi zahtijeva javno demonstriranje političke potpore poduzećima.

Uz gospodarsku ne treba zaboraviti ni političku dimenziju posjeta, ističe Gorbach, upozoravajući da zemljama jugoistočne Europe treba pružiti potporu na putu u Europu.

"Posjećujemo stare prijatelje u kontekstu nove zajednice", naglašava on u razgovoru za APA-u, dodajući da se Austrija raduje što je Hrvatska dobila status kandidata za EU "jer smo mi oduvijek zagovarali takav tijek događaja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙