FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski radnici prosvjedovali zbog teškog socijalnog stanja

PRIŠTINA,14.srpnja.2004(HINA) - U organizaciji Unije neovisnihsindikata u srijedu je u Prištini održan masovni prosvjed nekolikotisuća radnika iz svih krajeva Kosova koji zahtijevaju rad, socijalnupravdu i sigurnost.
PRIŠTINA,14.srpnja.2004(HINA) - U organizaciji Unije neovisnih sindikata u srijedu je u Prištini održan masovni prosvjed nekoliko tisuća radnika iz svih krajeva Kosova koji zahtijevaju rad, socijalnu pravdu i sigurnost.

Prosvjednici su svoje zahtjeve za poboljšanjem materijalnog i društvenog položaja radnika uputili UNMIK-u i kosovskim institucijama i najavili nove prosvjede ako se ti zahtjevi ne ispune.

Čelnik Unije neovisnih sindikata Bahri Shabani rekao je da je sadašnje socijalno stanje neizdrživo i da većina radnika živi u krajnjem siromaštvu. Kritizirao je UNMIK jer nije ispunio obvezu iz Rezolucije UN-a koja se odnosi na gospodarski razvoj Kosovu. Kritika prosvjednika upućena je i parlamentu i vladi jer još nisu donijeli zakone o radu i pravima radnika.

Prosvjed je protekao mirno i bez incidenata, uz pojačane sigurnosne mjere, kako u samom gradu tako i na gradskim prilazima.

Izaslanstvo prosvjednika razgovaralo je sa zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Charlesom Brayshowom, od kojeg su, kako je rečeno, dobili uvjeravanja da će UNMIK raditi na ispunjenju

sindikalnih zahtjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙