FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovski Srbi podržavaju plan Vlade Srbije o decentralizaciji

PRIŠTINA,6.srpnja.2004(H) - Predstavnici kosovskih Srba izjavili su daje plan Vlade Srbije o kantonizaciji Kosova, koji podrazumijevapodjelu prema etničkim načelima, najbolje rješenje za srpsku zajednicuna Kosovu, prenosi danas kosovski tisak.
PRIŠTINA,6.srpnja.2004(H) - Predstavnici kosovskih Srba izjavili su da je plan Vlade Srbije o kantonizaciji Kosova, koji podrazumijeva podjelu prema etničkim načelima, najbolje rješenje za srpsku zajednicu na Kosovu, prenosi danas kosovski tisak.

Na sastanku u Kosovskoj Mitrovici srpski su predstavnici odbacili plan koji je predložio predsjednik Skupštine Kosova Nexat Daci, kojim se predviđa stvaranje većeg broja općina na Kosovu, ali prema teritorijalnom načelu.

Daci je svoj plan je predao i predstavnicima srpske koalicije "Povratak", koji imaju 22 zastupnika u Skupštini Kosova. Zastupnici koalicije od nemira u ožujku bojkotiraju rad kosovskog parlamenta i ostalih institucija,

Beogradski plan za decentralizaciju vlasti na Kosovu je naišao na odlučnu osudu političkih predstavnika Albanaca na Kosovu, koji su upozorili da bi svaka etnička podjela bi izazvala nove probleme s nesagledivim posljedicama. Takvu podjelu Kosova su kritizirali i predstavnici međunarodne zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙