FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MILITANT BLIZAK BIN LADENU PREDAO SE SAUDIJSKIM VLASTIMA

RIYADH, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters/Dpa) - Saudijski militantosumnjičen za pripadnost al Qaedi, koji se pojavio na videosnimkama sOsamom bin Ladenom nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.predao se saudijskim vlastima, objavili su u utorak državna televizijai novinska agencija.
RIYADH, 14. srpnja 2004. (Hina/Reuters/Dpa) - Saudijski militant osumnjičen za pripadnost al Qaedi, koji se pojavio na videosnimkama s Osamom bin Ladenom nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001. predao se saudijskim vlastima, objavili su u utorak državna televizija i novinska agencija.

Khaled al-Harbi, poznat i kao Abu Suleiman al-Makki, kontaktirao je saudijsko veleposlanstvo u Iranu s iransko-afganistanske granice gdje je živio. Državna novinska agencija (SPA) objavila je da je Harbi izrazio želju da iskoristi blagodati kraljeve amnestije.

Prema televizijskim snimkama Harbi, paraliziran nakon ranjavanja u prošlom desetljeću, u kolicima je unesen u zrakoplov kojim je vraćen u Saudijsku Arabiju. Pritom nije objavljeno kada se predao ili stigao u zemlju.

Saudijski sigurnosni izvori tvrde da je Harbi zapažen na videosnimci s vođom al Qaede Osamom bin Ladenom, kojem čestita na terorističkim napadima 11. rujna 2001. na SAD. Dodaju da se Harbi borio u Afganistanu i Bosni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙