FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAUDIJSKI ULEME OSUĐUJU PROTUZAPADNJAČKE NAPADE

RIJAD, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Saudijski uleme žestoko su osudilioružane napade na nemuslimane u Saudijskoj Arabiji, gdje su zapadnjacisve više meta napada za koje odgovornost preuzima Al Qaida, priopćenoje u ponedjeljak u Rijadu.
RIJAD, 14. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Saudijski uleme žestoko su osudili oružane napade na nemuslimane u Saudijskoj Arabiji, gdje su zapadnjaci sve više meta napada za koje odgovornost preuzima Al Qaida, priopćeno je u ponedjeljak u Rijadu.

U priopćenju koje prenosi službena agencija SPA, šest potpisnika, uglednih vjerskih dostojanstvenika, naglašavaju da muslimanska vjera "štiti" izbjeglice na islamskoj zemlji i zabranjuje "svaku agresiju na muslimana ili nemuslimana" u skladu s načelima Kurana i tradicijom proroka Mohameda.

U subotu je jedan Amerikanac ubijen a drugi otet u Rijadu, u dvije akcije za koje odgovornost preuzima Al-Qaida koja je obećala "očistiti arapski poluotok od nevjernika", misleći na saudijski teritorij pogođen od svibnja 2003. nizom atentata u kojima je bilo na desetke poginulih.

Od početka lipnja najviša saudijska vjerska vlast - Vijeće velikih ulema, koje je imenovala vlast, pozvalo je pučanstvo u Arabiji da obavijesti vlasti o osobama umiješanim u terorističke djelatnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙