FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 14. SRPNJA

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 14. srpnja.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 14. srpnja.

ZAGREB - Na sastanku u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka bit će razmatrani dosadašnji rezultati i tijek turističke sezone. Ministar Božidar Kalmeta i državni tajnik za turizam Zdenko Mičić održat će sastanak s predstavnicima hotelskih kuća i turističkih udruga, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i Croatia Airlinesa. Predviđene su izjave za novinare ( u 11,30 sati, Prisavlje 14, dvorana na četvrtom katu).

ZAGREB - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka organizira forum Inteligentni transportni sustavi (ITS-forum) u okviru složenog tehnološkog projekta Hrvatski inteligentni transportni sustavi - Nacionalna arhitektura. Na seminar je pozvano oko šezdesetak sudionika iz Hrvatskih autocesta, VIPnet-a, Hrvatskih željeznica, Hrvatskih pošta, Hrvatskog telekoma i drugih tvrtki. (10 sati, kongresna dvorana Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Prisavlje 14).

ZAGREB - Hrvatski poljoprivredni zadružni savez održat će sjednicu Nadzornog i Izvršnog odbora na kojoj će, između ostalog, biti riječi o otkupu pšenice ovogodišnjeg roda, te o strategiji poljoprivrednog zadrugarstva i razvojnom programu zadružnog sustava (10 sati, prostorije saveza, Amruševa 8/IV).

ZAGREB - Tvrtka Coca Cola Beverages Hrvatska predstavit će prirodnu izvorsku vodu Bistra (11 sati, konferencijska dvorana na osmom katu upravne zgrade tvrtke, Milana Sachsa 1).

ZAGREB - Grad Zagreb i Hrvatska gospodarska komora - Komora Zagreb organiziraju poslovni susret s izaslanstvom grada Nikozije, koji će se održati u okviru službenog posjeta ciparskog izaslanstva Zagrebu, sa svrhom uspostavljanja novih oblika međukomorske i gospodarske suradnje između dvaju gradova, posebice u sektoru industrije, poljoprivrede i turizma. (9 sati, velika dvorana HGK-Komore Zagreb, Draškovićeva 45/1).

ZAGREB - Latvija i Litva, prema najnovijim podacima središnjih statističkih ureda promatranih tranzicijskih zemalja, ostaju i nadalje zemlje sa najvećim međugodišnjim stopama porasta bruto domaćeg proizvoda, od 8,8 i 7,7 posto u prvom ovogodišnjem tromjesečju. Po podacima Eurostata koje prenosi publikacija "Gospodarska kretanja" HGK, tim dvjema zemljama, s višim međugodišnjim stopama porasta, pridružuju se Poljska sa 6,9 posto te Estonija sa 6,8 posto. Kod Hrvatske zabilježena je međugodišnja stopa porasta BDP-a od 4,2 posto u prvom kvartalu ove godine. Slovenija je imala stopu od 3,7 posto, a Cipar 3,4 posto. No, te su dvije države među novim članicama EU, zemlje s najvećim BDP-om po stanovniku prema paritetu kupovne moći za 2003. godinu i to s 83 odnosno 77 posto europskog prosjeka (EU-25). Istodobno je najniža međugodišnja stopa porasta BDP-a, zabilježena kod Češke, od 3,1 posto.

ZAGREB - Proizvodnja konzumne slatkovodne ribe u hrvatskim je ribnjacima u 2003., izrazito sušnoj godini, smanjena za šest posto. Pritom je proizvodnja u šaranskim ribnjacima u odnosu na godinu prije bila manja za četiri posto, a u pastrvskim za 13 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Većina lani proizvedene konzumne slatkovodne ribe u hrvatskim ribnjacima odnosi se na šarane, 1.633 tone ili 50 posto od ukupno 3.240 tona ribe proizvedene 2003. godine. No, ukupna količina prošle godine proizvedenog šarana smanjena je u odnosu na prethodnu godinu za 12 posto. Manja je bila i proizvodnja smuđa, također za 12 posto, na ukupno 7 tona, pastrva za 13 posto, na 791 tonu. Istodobno, porasla je proizvodnja somova, za 75 posto na 70 tona te amura za 50 posto, na 277 tona. Ostale je ribe lani proizvedeno jedan posto manje nego 2002., odnosno 462 tone.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 48 08 680

fax: 01/ 48 08 821

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙