FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN KRITIZIRA ARAFATA I MISLI DA JE PALESTINSKA SAMOUPRAVA PRED RASPADOM

NEW YORK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi su u utorakoštro kritizirali Jasera Arafata i ocijenili da je Palestinskasamouprava na rubu propasti.
NEW YORK, 13. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ujedinjeni narodi su u utorak oštro kritizirali Jasera Arafata i ocijenili da je Palestinska samouprava na rubu propasti.

Posebni izaslanik UN-a na Bliskom istoku Terje Roed-Larsen izvijestio je Vijeće sigurnosti da palestinska područja "postupno zahvaća kaos" i da Jaseru Arafatu "nedostaje političke volje" za preustroj palestinske vlade.

"Paraliza Palestinske samouprave sada je potpuno jasna, a stanje se na palestinskom području postupno pogoršava", kazao je taj visoki dužnosnik UN-a u mjesečnom izvješću Vijeću sigurnosti.

"Rasap vlasti ne može se pripisati samo izraelskim upadima i operacijama u palestinskim gradovima. Palestinska samouprava je u velikim problemima i doista joj prijeti propast", kazao je Larsen.

UN-ov je dužnosnik dodao da je Jaser Arafat dao tek "simboličnu i djelomičnu potporu" egipatskim naporima na preustroju palestinskih služba sigurnosti, kao što je predviđeno u međunarodnim "mirovnim smjernicama" koje naznačuju glavne pravce za konačnu uspostavu mira.

Izjava je izazvala žestok odgovor palestinskog predstavnika u UN-u Nasera al-Kidwa koji se zapitao govori li doista Roed-Larsen uime Ujedinjenih naroda. Izjavu je pak pozdravilo izraelsko izaslanstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙