FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MJEŠOVITE POLICIJSKE OPHODNJE NA HRVATSKO-SLOVENSKOJ GRANICI

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Na graničnom prijelazu Macelj od danasposlijepodne počinju djelovati mješovite hrvatsko-slovenske policijskeophodnje kojima je zadatak spriječiti prekogranični kriminal, doznajese u MUP-u.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Na graničnom prijelazu Macelj od danas poslijepodne počinju djelovati mješovite hrvatsko-slovenske policijske ophodnje kojima je zadatak spriječiti prekogranični kriminal, doznaje se u MUP-u.

Mješovite policijske ophodnje kontrolirat će granicu u iduća tri mjeseca dva puta tjedno, nakon čega će se analizirati postignuti rezultati i usuglasiti daljnji način rada.

S hrvatske strane u ophodnjama će sudjelovati policajci iz postaja u Krapini, Pregradi i Klanjecu, a u organizaciji ophodnji uključena je PU krapinsko-zagorska te slovenske policijske uprave u Mariboru, Celju i Krškom.

Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske i Slovenije dogovorili su zajedničke ophodnje na temelju Sporazuma dviju vlada o prekograničnoj policijskoj suradnji iz 2002.

Na potpisivanju protokola o mješovitim ophodnjama, sredinom lipnja u Rovinju, hrvatski ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić ocijenio je da su takve ophodnje presudan preduvjet u borbi protiv međunarodnog terorizma, kriminala i ilegalnih migracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙