FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EDWARDS POMOGAO KERRYJEVOJ KAMPANJI

WASHINGTON,13. srpnja 2004.(Hina) - Demokratski kandidat za američkogpredsjednika John Kerry, nakon što je izabrao Johna Edwardsa zapotpredsjedničkog kandidata, dobio je u predizbornoj kampanji novipoticaj među biračima diljem Amerike ali ne i na Edwardsovu jugu,pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mnijenja lista USA Today,televizije CNN i Gallupa.
WASHINGTON,13. srpnja 2004.(Hina) - Demokratski kandidat za američkog predsjednika John Kerry, nakon što je izabrao Johna Edwardsa za potpredsjedničkog kandidata, dobio je u predizbornoj kampanji novi poticaj među biračima diljem Amerike ali ne i na Edwardsovu jugu, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mnijenja lista USA Today, televizije CNN i Gallupa.

Na nacionalnoj razini lista Kerry-Edwards vodi ispred predsjednika Georgea W. Busha i njegova potpredsjednika Richarda Cheneya s 50 posto prema 45 posto među vjerojatnim biračima, a neovisni kandidat Ralph Nader dobiva 2 posto.

U istom istraživanju prije tri tjedna Bush je vodio ispred Kerryja za jedan posto.

Kerryjeve nade da će mu Edwards donijeti glasove američkog Juga, međutim, izgleda da se ne ostvaruju. Bush i Cheney među vjerojatnim biračima u Edwardsovoj rodnoj Sjevernoj Karolini drže čvrsto vodstvo od 54 posto prema 39 posto.

Na nacionalnoj razini Kerry i nakon Edwardsova uključenja u utrku i dalje privlači oko 44 posto glasova s američkog Juga.

Istraživanje je pokazalo da je Edwards pomogao Kerryju da učvrsti potporu među demokratima i onima koji im naginju. U prijašnjoj anketi njih 85 posto je podržavalo Kerryja, a sada 92 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙