FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TERORISTI MOGU LAKO NAPASTI ŽELJEZNICE U BOSTONU I NEW YORKU

WASHINGTON,9. srpnja 2004.(Hina) - Američka obavještajna službaupozorava da teroristička organizacija Al Qaida može lako napastiželjezničke linije u Bostonu i New Yorku gdje će ovoga ljeta bitiodržani kongresi Demokratske i Republikanske stranke za izborpredsjedničkih kandidata, piše u petak list The Washington Times.
WASHINGTON,9. srpnja 2004.(Hina) - Američka obavještajna služba upozorava da teroristička organizacija Al Qaida može lako napasti željezničke linije u Bostonu i New Yorku gdje će ovoga ljeta biti održani kongresi Demokratske i Republikanske stranke za izbor predsjedničkih kandidata, piše u petak list The Washington Times.

Nove informacije objelodanjene su u četvrtak kada je ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge izvijestio da Al Qaida napreduje s planovima da izvede veliki napad u SAD-u kako bi poremetila američki demokratski proces uz predsjedničke izbore predviđene za 2. studenoga.

Mogli bi biti izvedeni napadi na vlakove ili velike skupove upotrebom kamiona-bombi ili otetih zrakoplova, piše The Washington Times pozivajući se na obavještajne dužnosnike.

List piše pozivajući se na tajna izvješća Nacionalne geospacijalne obavještajne agencije (NGA) da su željezničke linije u Bostonu i New Yorku ranjive na terorističke napade.

Izvješće nije navelo konkretne prijetnje željezničkim sustavima tih dvaju gradova, ali je izvijestilo o nizu slabosti u njihovoj sigurnosti, kaže list.

Izvješće se temelji na procjenama same željeznice te činjenici da su teroristi postigli značajan politički uspjeh napadom na vlakove u Madridu u ožujku ove godine tri dana uoči izbora na kojima je izgubila vlada naklonjena SAD-u, a pobijedili socijalisti koji su se protivili ratu u Iraku, piše WT.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙