FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIŠE OD 40 UBIJENIH U SUKOBIMA U ČEČENIJI

MOSKVA, 13. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 42 osobe ubijene su uvišednevnim sukobima policije i muslimanskih pobunjenika u južnojruskoj republici Čečeniji, objavili su u utorak Moskvi lojalničečenski dužnosnici.
MOSKVA, 13. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 42 osobe ubijene su u višednevnim sukobima policije i muslimanskih pobunjenika u južnoj ruskoj republici Čečeniji, objavili su u utorak Moskvi lojalni čečenski dužnosnici.

Osamnaestorica policajaca i 24 gerilca ubijena su u blizini grada Shalija, pedesetak kilometara južno od glavnoga grada Groznoga, javljaju mediji.

Zasad nema neovisne potvrde broja žrtava iz te zone sukoba pod strogim nadzorom Moskve.

Najnoviji val nasilja izbio je među kriminalnim skupinama koje su aktivne i među ustanicima i među snagama reda, tvrde organizacije za zaštitu ljudskih prava koje djeluju u tom području.

Ruske snage u suradnji s čečenskom policijom pokušavaju ublažiti napetost uoči 29. kolovoza i izbora novoga predsjednika.

Unatoč tvrdnjama da se stanje postupno stabilizira, to sjevernokavkasko područje u lipnju je uzdrmano desecima napada Čečena i Inguša na mjesta u Ingušetiji i ubojstvom najmanje stotinu pripadnika pravosudnih i snaga reda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙