FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUPOVAC: SDSS uglavnom zadovoljan realizacijom sporazuma o povratku imovine, pojedinačni slučajevi bacaju sjenu na suradnju s Vladom

ZAGREB,13. srpnja(Hina) - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavioje danas da je uglavnom zadovoljan dinamikom realizacije sporazuma sVladom oko povratka srpske imovine, budući je većina ilegalnozaposjednutih kuća vraćena u roku, ali i naveo nekoliko slučajevakoji, kako je rekao, ozbiljno bacaju sjenu na suradnju s Vladom.
ZAGREB,13. srpnja(Hina) - Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas da je uglavnom zadovoljan dinamikom realizacije sporazuma s Vladom oko povratka srpske imovine, budući je većina ilegalno zaposjednutih kuća vraćena u roku, ali i naveo nekoliko slučajeva koji, kako je rekao, ozbiljno bacaju sjenu na suradnju s Vladom.

Izvjesni gospodin Đordić posjeduje šest tuđih kuća, gospodin Ljeljak, inače potpredsjednik Općinskog vijeća u Vojniću, koristi kuću srpskog povratnika i ne želi je vratiti iako je dobio novu, upozorio je Pupovac na konferenciji za novinare SDSS-a u Hrvatskom saboru.

"Takvi slučajevi, kao i onaj kada je u Vodicama pretučen 18-godišnjak srpske nacionalnosti, sramote državu i kompromitiraju vlast, a sve to znaju u Uredu za prognanike i izbjeglice i godinama to prikrivaju", kazao je Pupovac, tvrdeći da, ako se nastavi "tim stilom", neće biti moguće vratiti preostalih oko 2.300 kuća građanima srpske nacionalnosti.

Upitan kako ocjenjuje izjavu mitropolita Jovana koji je za "Jutarnji list" nedavno rekao kako lideri Srba u Hrvatskoj nisu po volji srpskog naroda i Pravoslavne crkve, Pupovac je odgovorio - danas smo odlučili govoriti o Jovanu iz Vodica, a ne Jovanu iz 'Jutarnjeg lista'.

Osudio je nedavnu izjavu potpredsjednika Vlade Andrije Hebranga kada je odgovarajući na voditeljsko pitanje ima li problema u komunikaciji s HTV-om odgovorio da nema s HTV-om nego s novinarom Jovanovićem. Na opasku voditelja tv emisije kako takav novinar ne postoji na HTV-u, Hebrang je odgovorio da se sada preziva Šprajc.

Pupovac je najavio da će o tom Hebrangovom istupu razgovarati s premijerom Ivom Sanaderom.

Dovođenje u pitanje dobrih namjera jednog novinara samo zato što se prezivao Jovanović "skandalozno je i nedopustivo", zaključio je Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙