FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVRATAK UN-OVIH INSPEKTORA U IRAK ZA SADA NIJE MOGUĆ

MOSKVA, 28. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Generalni direktor IAEA-eMohamed Elbardei ocijenio je u ponedjeljak u Moskvi da sadašnje stanjeu Iraku predstavlja "veliku prepreku" za povratak UN-ovih inspektoraza razoružanje u tu zemlju, za što je uz ostalo potrebna nova odlukaVijeća sigurnosti.
MOSKVA, 28. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Generalni direktor IAEA-e Mohamed Elbardei ocijenio je u ponedjeljak u Moskvi da sadašnje stanje u Iraku predstavlja "veliku prepreku" za povratak UN-ovih inspektora za razoružanje u tu zemlju, za što je uz ostalo potrebna nova odluka Vijeća sigurnosti.

Za povratak u Irak inspektorima IAEA-e treba "zeleno svjetlo" UN-a i trebat će "procijeniti sigurnosno stanje", rekao je ElBaradei nakon razgovora s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

Do sada su se Sjedinjene Države protivile povratku UN-ovih inspektora u Irak, posebice inspektora IAEA-e, ali koalicija je u ponedjeljak, dva dana prije predviđenog datuma predala suverenitet iračkoj vladi.

Inspektori su otišli iz Iraka prije početka intervencije u ožujku 2003. IAEA je navela da nije našla nikakav dokaz da je režim Sadam Huseina nastavio svoje program nuklearnog naoružanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙