FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ĐUKIĆ: SPORAZUM HDZ-A I SDSS-A UTOPIJA I PRIJEVARA

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Srpske narodne stranke(SNS) Milan Đukić ponovio je danas da je sporazum HDZ-a i SDSS-autopija za njegove potpisnike, a prijevara za građane srpskenacionalnosti.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Predsjednik Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić ponovio je danas da je sporazum HDZ-a i SDSS-a utopija za njegove potpisnike, a prijevara za građane srpske nacionalnosti.

Đukić je, na konferenciji za novinare ustvrdio da nisu ispunjena tri glavna uvjeta u vezi s poštivanjem prava utvrđenih sporazumom.

Naveo je da do 30. travnja nisu izdana sva rješenja za obnovu, da nije vraćena nezakonito korištena privatna imovina. Po njegovim podatcima riječ je o 800 objekata.

Također je naveo kako nije točan podatak da je vlasnicima vraćeno oko 350 objekata, nego samo 170, a primjerice u Donjem Lapcu niti jedan.

Po njegovom sudu nema ni teoretske ni praktične mogućnosti da se vrati sva imovina, jer bi to, naveo je, "izazvalo 'oluju' među 4500 tisuće građana hrvatske nacionalnosti koji bi tu imovinu morali napustiti".

Dodao je da do 30. lipnja nisu riješeni ni zahtjevi za konvalidaciju, a oni koji su riješeni negativno, nisu obrazloženi.

OESS-ova ocjena o povratku izbjeglica i imovine u posljednjih šest mjeseci temelji se na "paušalnim činjenicama i nekorektnim ocjenama, jer je voditelj OESS-ove misije u Hrvatskoj Peter Semneby naveo da je broj privremenih posjednika smanjen s 3500 na 2300 te da je ostvaren napredak u povratu imovine. Iznosi li OESS netočne podatke postavlja se pitanje opravdanosti njegova ostanka u Hrvatskoj", zaključio je Đukić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙