FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"ULJANIK": PREDAN BROD TALIJANSKOM NARUČITELJU

PULA, 13. srpnja (Hina) - Pulsko brodogradilište "Uljanik" potpisomprimopredajnih dokumenata predalo je talijanskoj kompaniji "Gestioniarmatoriali" treći tanker "Stena italica" iz ugovorene serije od tribroda.
PULA, 13. srpnja (Hina) - Pulsko brodogradilište "Uljanik" potpisom primopredajnih dokumenata predalo je talijanskoj kompaniji "Gestioni armatoriali" treći tanker "Stena italica" iz ugovorene serije od tri broda.

Tanker za prijevoz naftnih prerađevina dug je 182, širok 32 i visok 17 metara, nosivosti je 47.400 tona, a pokreće ga Uljanikov motor snage 8.580 kilovata koji mu daje brzinu od 15 čvorova.

Nakon isporuke ovog broda, koja je ugovorena u kolovoz 2001. a porinut u ožujku ove godine, pulsko brodogradilište do konca ove godine planira isporučiti još dva broda čime bi realiziralo plan od pet primopredaja za 2004. godinu.

I ovaj će treći brod iz serije za talijanskog naručitelja već prvu plovidbu imati pod imenom i zastavom jednog od najvećih svjetskih brodara kompanije "Stena" koja je brod iznajmila od vlasnika.

U knjizi narudžbi Uljanik ima još dvadeset brodova do konca 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙