FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRUČNJACI ZABRINUTI ZBOG NEDOSTATKA NOVCA ZA PREVENCIJU AIDS-A

BANGKOK, 12. srpnja 2004. (Hina) - Tisuće stručnjaka, istraživača iostalih osoba uključenih u borbu protiv AIDS-a, upozorile su uponedjeljak na 15. međunarodnoj konferenciji o AIDS-u na stalninedostatak sredstava za prevenciju i liječenje te bolesti.
BANGKOK, 12. srpnja 2004. (Hina) - Tisuće stručnjaka, istraživača i ostalih osoba uključenih u borbu protiv AIDS-a, upozorile su u ponedjeljak na 15. međunarodnoj konferenciji o AIDS-u na stalni nedostatak sredstava za prevenciju i liječenje te bolesti.

Trošak prevencije i liječenja u svijetu bit će vrlo visok, upozorili su stručnjaci, a vlade, tvrtke i pojedinci moraju se angažirati kako bi osigurali nekoliko milijardi dolara više nego što su obećali.

"Danas se u svijetu moraju proširiti programi prevencije i liječenja, a to će biti jako skupo", upozorio je Richard Feachem, direktor Svjetske zaklade za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije.

Jean-Francois Richard, potpredsjednik Svjetske banke za Europu procijenio je da je međunarodna zajednica "vrlo spora i nedjelotvorna u rješavanju međunarodnih pitanja" poput AIDS-a, za koji bi mogao biti potreban još veći proračun od 20 milijardi dolara do 2007. koji je predvidio UNAIDS.

"Mislim da bismo mogli skupiti 20 milijardi dolara", rekao je, dodajući ipak kako procjenjuje da će za troškove liječenja u svijetu do 2007. biti potrebno i do 40 milijardi dolara.

Svake godine za vojne potrebe potroši se više od 900 milijardi dolara, a 350 milijardi za poljoprivredne subvencije, primijetio je Richard.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙