FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUTIN: RUSIJA NEMA PRAVA DOMINIRATI ODNOSIMA S BIVŠIM REPUBLIKAMA SSSR-A

MOSKVA, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin u ponedjeljak je rekao da njegova zemlja ne smije misliti da imapravo dominirati odnosima s bivšim republikama SSSR-a.
MOSKVA, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je rekao da njegova zemlja ne smije misliti da ima pravo dominirati odnosima s bivšim republikama SSSR-a.

Putin je u obraćanju ruskim diplomatima rekao da Moskva ima namjeru nastaviti strateški odnos sa Sjedinjenim Državama utemeljen na borbi protiv terorizma nakon 11. rujna 2001.

No, među najvažnijim ruskim prioritetima ostaje i održavanje dobrih odnosa s bivšim sovjetskim republikama, koje zajedno s Rusijom čine Zajednicu neovisnih država (ZND). Odnose Rusije s drugim članicama ZND moramo učiniti što je moguće atraktivnijim, ne samo za nas, već i za njih", rekao je Putin.

"Ono što ne smijemo činiti jest trošiti vrijeme na elokventne rečenice u stilu da nitko osim Rusije nema pravo na vodeću ulogu na teritoriju ZND-a... takav pristup, da nitko osim nas nema pravo biti vođom, pogrešan je, iluzoran i dezorijentira".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙