FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste & Steiermärkische banka predstavila nove kreditne linije

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Erste & Steiermärkische banka (ESB)predstavila je danas nove kreditne linije gotovinskih i hipotekarnihkredita bez jamaca, koji će se odobravati do kraja studenog ovegodine.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Erste & Steiermärkische banka (ESB) predstavila je danas nove kreditne linije gotovinskih i hipotekarnih kredita bez jamaca, koji će se odobravati do kraja studenog ove godine.

Gotovinski krediti bez jamaca odobravaju se na iznos od 22 do 73 tisuće kuna, uz rok otplate do 7 godina, nominalnu kamatnu stopu od 9,89 posto, garantni polog od 10 posto iznosa kredita te ulog u fond Erste Bond od 10 posto iznosa kredita, izvijestila je Danica Kozica, voditeljica Službe upravljanja ciljnim proizvodima ESB-a.

Hipotekarne kredite bez jamaca ESB odobrava na iznos od 15 do 20 tisuća eura, rok otplate je do 15 godina, uz nominalnu kamatnu stopu 9,5 posto. Garantni polog za ovaj kredit je 15 posto iznosa kredita, a potreban je i ulog od 15 posto iznosa kredita u Erste Bond fond. Za obje linije, depozit i ulog u fond mogu se isplatiti iz kredita.

Govoreći o plasmanu stambenih kredita građanstvu, Danica Kozica naglasila je kako je od početka godine do kraja lipnja ESB plasirala gotovo 840 stambenih kredita u ukupnom iznosu od približno 221 milijuna kuna. Od toga se najveći dio - 570 kredita u iznosu od 194 milijuna kuna, odnosi na stambene kredite vezane valutnom klauzulom za švicarski franak, dok se preostali veći dio odnosi na kredite vezane uz euro.

U pogledu kartičnog poslovanja, Igor Žganjer zadužen za taj oblik poslovanja u ESB-u izvijestio je da ESB trenutno ima 345 tisuća ukupno izdanih kartica, a od toga se najviše, 267 tisuća, odnosi na Cirrus Maestro debitnu čip karticu vezanu uz tekuće račune građana.

Tijekom prošle godine ESB je zabilježila povećanje broja izdanih kartica prema 2002. godini za 27 posto, dok je samo u prvom polugodištu ove godine u odnosu na cijelu 2003. taj rast iznosio 22 posto. Temeljem toga Žganjer očekuje da će do kraja godine rast broja izdanih kartica u ESB-u iznositi između 35 i 40 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙