FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBVEZNICE GRADA KOPRIVNICE UVRŠTENE NA ZAGREBAČKU BURZU

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Koprivnice ZvonimirMršić i direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga potpisali su danasUgovor o uvrštenju 60 milijuna kuna vrijednog izdanja, prvih gradskihobveznica u Hrvatskoj, obveznica grada Koprivnice u Službeno tržišteZagrebačke burze.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić i direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga potpisali su danas Ugovor o uvrštenju 60 milijuna kuna vrijednog izdanja, prvih gradskih obveznica u Hrvatskoj, obveznica grada Koprivnice u Službeno tržište Zagrebačke burze.

Obveznicama Grada Koprivnice u Službenom tržištu trguje se od danas, i to pod burzovnom oznakom GDKC-O-116A.

Ukupno izdanje od 60 milijuna kuna biti će izdano u tri tranše od po 20 milijuna kuna. Prva je tranša izdana 29. lipnja, druga će uslijediti nakon 12. kolovoza, a treća nakon 28. rujna.

Obveznice su denominirane u kunama, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 6,5 posto, a na naplatu će dospjeti 29. lipnja 2011.

Agent i pokrovitelj izdanja obveznica grada Koprivnice su Erste vrijednosni papiri i Podravska banka, a pokrovitelj uvrštenja Erste vrijednosni papiri.

Prema riječima gradonačelnika Mršića, financijska sredstva od prodaje obveznica koristit će se za namjensku izgradnju kapitalnih školskih i sportskih objekata, kao i uređenje komunalne te cestovne infrastrukture na području Koprivnice.

Gradska se vlast na izdavanje obveznica, umjesto podizanje kredita među ostalim odlučila kako bi i samim građanima omogućila da sudjeluju u financiranju gradskih projekata, a ujedno ostvaruju dobit, rekao je Mršić.

Današnjim uvrštenjem obveznica Koprivnice, rekao je Papuga, ukupna tržišna kapitalizacija obveznica na Zagrebačkoj burzi dosegla je 26,3 milijarde kuna.

Obveznice grada Koprivnice prve su gradske obveznice na Zagrebačkoj burzi.

Na Burzu je do sada uvršteno sedam izdanja korporativnih obveznica (Agrokor, BINA-Istra, Hypo Alpe-Adria Bank, Pliva, Podravka, Belišće i Plava laguna), te devet izdanja državnih, ili od države garantiranih obveznica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙