FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TELEVIZIJA I RAČUNALA DOVODE U OPASNOST ZDRAVLJE DJECE

WELLINGTON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Mentalno i fizičko zdravljedjece u Australiji i na Novom Zelandu u opasnosti je zbog višesatnogsjedenja ispred televizora i računala, pokazali su rezultatiistraživanja objavljeni u novozelandskom tisku.
WELLINGTON, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Mentalno i fizičko zdravlje djece u Australiji i na Novom Zelandu u opasnosti je zbog višesatnog sjedenja ispred televizora i računala, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u novozelandskom tisku.

Istraživanje koje su proveli pedijatri s Australskog medicinskog instituta (RACP) ističe da sadržaj elektronskih medija može biti opasan te da to roditelji često ne kontroliraju.

Gledanje televizije i sjedenje pred računalima pridonosi i povećanju pretilosti kod djece te pojavi različitih zdravstvenih problema. Prema rezultatima istraživanja, 14 posto djece iz Aucklanda, glavnog grada Novog Zelanda, smatra se pretilima.

U Australiji je to još veći problem a objašnjava se činjenicom da trećinu promidžbenog programa čine reklame za hranu ili slatka pića.

Na Novom Zelandu 51 posto djece gleda televiziju ili video više od četiri sata preko vikenda, a 64 posto više od deset dati tjedno.

Krajem školske godine djeca još više vremena provode ispred televizije ili računala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙