FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOGOMET: DOMENECH NOVI FRANCUSKI IZBORNIK

PARIZ, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Raymond Domenech je noviizbornik francuske nogometne reprezentacije koji će kao izbornikzamijeniti Jacquesa Santinia, objavio je Francuski nogometni savez(FFF).
PARIZ, 12. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Raymond Domenech je novi izbornik francuske nogometne reprezentacije koji će kao izbornik zamijeniti Jacquesa Santinia, objavio je Francuski nogometni savez (FFF).

Predsjednik saveza Claude Simonet kazao je kako je zaprimio čak 41 aplikaciju za izbornika, od čega je svega šest uzeto u razmatranje, a Domenech je u užem izboru dobio prednost u odnosu na bivše reprezentativce Laurenta Blanca i Jeana Tiganu.

Domenech je rođen u Lyonu 1952., a kao uspješni branič karijeru je započeo 1969. u Olympique Lyon, s kojim je 1973. bio pobjednik Francuskog kupa. Četiri godine kasnije prelazi u Racing Strasbourg s kojim osvaja prvenstvo 1979., a 1981. odlazi u Paris St Germain, te godinu dana kasnije u Bordeaux u kojem je 1984. završio karijeru zbog ozljede koljena. Za A reprezentaciju je igrao osam puta.

Trenersku karijeru započeo je 1985. u drugoligašu Mulhouse, odakle 1989. odlazi za trenera u Olympique Lyon. Najveće trenerske uspjehe napravio je sa mladom francuskom reprezentacijom U-21 s kojom je igrao finale EP-a 2002, a navodi se da je zaslužan što su iz U-21 vrste pod njegovom paskom velike karijere napravili igrači poput Zinedinea Zidanea, Thierrya Henrya, Davida Trezegueta, Louis Saha i Bruno Pedretti.

Prvu utakmicu kao izbornik Domenech će voditi 18. kolovoza kada Francuska u Rennesu igra pripremni susret protiv BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙