FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FRANCUSKA: NOVI IZBORNIK BLANC ILI TIGANA

PARIZ, 2. srpnja (Hina/Reuters) - Bivši proslavljeni francuskireprezentativci Laurent Blanc (38) i Jean Tigana (48) glavni sukandidati za preuzimanje mjesta izbornika francuske reprezentacijenakon odlaska Jacquesa Santinija koji je odlučio karijeru nastaviti naklupi engleskog Tottenham Hotspura.
PARIZ, 2. srpnja (Hina/Reuters) - Bivši proslavljeni francuski reprezentativci Laurent Blanc (38) i Jean Tigana (48) glavni su kandidati za preuzimanje mjesta izbornika francuske reprezentacije nakon odlaska Jacquesa Santinija koji je odlučio karijeru nastaviti na klupi engleskog Tottenham Hotspura.

"Predsjednik FFF-a Claude Simonet i predsjednik francuske nogometne lige Frederic Thiriez su me pitali jesam li zainteresiran za izbornički posao, a ja sam im odgovorio potvrdno", izjavio je Blanc, svjetski prvak iz 1998. i europski prvak iz 2000. godine.

Za Tiganu, europskog prvaka iz 1984. godine, zalaže se njegov dugogodišnji reprezentativni suigrač i legenda francuskog nogometa Michel Platini.

"Jean bi mogao biti odličan izbornik. Ne znam čak niti je li Blanc kvalificiran za posao nogometnog trenera", izjavio je Platini.

Tigana je kao trener osvojio naslov prvaka Francuske s Monacom 1997. godine, te je potom neko vrijeme trenirao engleski Fulham kojega je 2001. uveu u prvu ligu, dok Blanc nikada nije radio kao trener.

"Znam da će neki ljudi upirati prstom u moje neiskustvo. No, mislim da izbornik nije samo trener, već da mora znati raditi s ljudima, te zato mislim da mogu obavljati taj posao", kaže Blanc.

Odluka o novom francuskom izborniku bit će donesena 9. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙