FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELE RASPRAVE O ULASKU LABURISTA U SHARONOVU VLADU

JERUZALEM, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski desničarski premijerAriel Sharon i šef laburističke oporbe Shimon Peres počeli su uponedjeljak razgovore o ulazu laburista u vladu.
JERUZALEM, 12. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski desničarski premijer Ariel Sharon i šef laburističke oporbe Shimon Peres počeli su u ponedjeljak razgovore o ulazu laburista u vladu.

Peres je tim povodom došao u Sharonovu rezidenciju u Jeruzalemu na radni doručak, prema službenom izvoru.

Laburistička oporba spremna je pridružiti se Sharonovoj vladi, ali inzistira da Izrael ubrza povlačenje iz pojasa Gaze, predviđeno za 2005. godinu.

To eventualno povezivanje nailazi na jako protivljenje unutar Sharonove desničarke stranke Likud, s obzirom da se baza i dio uprave protive povlačenju iz pojasa Gaze i ulasku laburista u vladu.

Peres je u petak tražio ubrzano povlačenje vojske usklađeno s Palestincima, dok je Sharon inzistirao na tome da povlačenje bude jednostrano.

Problem bi mogao nastati i oko podjele portfelja jer će Sharon morati ponuditi neka mjesta laburistima, dok će se njegova stranka morati odreći nekih ministarstava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙