FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska- za subotu, 3. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 3. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 3. srpnja.

PULA - Jedan od najvećih tenora današnjice maestro Luciano Pavarotti održat će koncert u pulskoj Areni čime će svečano otvoriti ovogodišnji 5. ljetni glazbeno-scenski Histria festival. Pulski koncert dio je njegove završne turneje tijekom koje će održati 40 koncerata, a koju će okončati na svoj rođendan u listopadu iduće godine. Pavarotti u areni nastupa sa sopranisticom Carmelom Remigio uz pratnju orkestra Hrvatske radio televizije predvođenim dirigentom Leoneom Magierom. Koncertu će biti nazočan hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (u 22 sata).

ZAGREB - U povodu pete obljetnice postavljanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Maksimira, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i udruge hrvatskih branitelja položit će vijenac i zapaliti svijeću u Parku maksimirskih branitelja (u 9,15 sati).

ZAGREB - Predsjednik SDP-a Ivica Račan i predsjednik Glavnog odbora stranke Tonino Picula govorit će na konferenciji za novinare o zaključcima usvojenima na sjednici Glavnog odbora koja je bez nazočnosti novinara održana u petak navečer u Zagrebu (sjedište stranke, Iblerov trg 9 u 11 sati).

ZAGREB - Hrvatska matica iseljenika organizira 38. Tamburaški festival mladih Hrvatske bratske zajednice (HBZ), koji se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji ujedno otvora festival. Prvi festival Omladinske kulturne federacije (OKF), koja djeluje u sklopu HBZ-a održan je 1967. u Des Plainesu. Omladinska federacija danas okuplja 44 tamburaška sastava s mladim sviračima, pjevačima i plesačima, putem kojih se u SAD-u i Kanadi brojni mladi hrvatskog podrijetla upoznavaju s hrvatskom kulturom i glazbenom baštinom (Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski u 15 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Via Baltica - antologija litavske kratke priče", kojom se domaćem čitateljstvu želi predstaviti najistaknutije predstavnike kodnas gotovo nepoznate litavske književnosti. Knjigu predstavljaju urednica Mirjana Bračko i autorice Jurga Ivanauskaite, Birute Jonuškaite i Danute Kalinauskaite (Knjižara Profil Megastore, Bogovićeva 7 u 18 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙