FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU I PHILIP MORRIS POSTIGLI NAGODBU VRIJEDNU 1,25 MLRD DOLARA

BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Philip Morris, iz sastavagrupacije Altria, pristao je isplatiti 1,25 milijardi dolara tijekom12 godina za financiranje borbe protiv krijumčarenja cigareta irješavanje svojih uz to vezanih pravnih sporova s Europskom unijom(EU), objavila je danas ta kompanija.
BRUXELLES, 9. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Philip Morris, iz sastava grupacije Altria, pristao je isplatiti 1,25 milijardi dolara tijekom 12 godina za financiranje borbe protiv krijumčarenja cigareta i rješavanje svojih uz to vezanih pravnih sporova s Europskom unijom (EU), objavila je danas ta kompanija.

Europska komisija pred američkim je sudovima pokrenula dugotrajni postupak protiv te kompanije, optuživši tog najvećeg svjetskog proizvođača cigareta i njegovog rivala R.J. Reynoldsa za udruživanje radi krijumčarenja cigareta s ciljem izbjegavanja plaćanja EU poreza i carina.

"Ovaj zajednički sporazum predstavlja veliki korak naprijed u borbi protiv zajedničkog neprijatelja - krivotvorenih i krijumčarenih cigareta", kazao je Andre Calantzopoulos, predsjednik i izvršni direktor Philips Morris Internationala.

"Ukupan bi iznos mogao doseći oko 1,25 milijardi dolara, a bit će isplaćivan u različitim iznosima u razdoblju od 12 godina", objavila je ta kompanija.

Procjenjuje se da, kako zemlje članice EU-a podižu poreze na duhanske proizvode u okviru borbe protiv pušenja, na krijumčarenje i proizvodnju lažnih cigareta otpada više stotina milijuna dolara u izgubljenim prihodima za njihove vlade.

Kako je rečeno iz Philip Morrisa, ovaj će sporazum okončati sve postojeće sporove oko krijumčarenja. "U okviru tog sporazuma proširit ćemo svoja postojeća nastojanja usmjerena na usku suradnju s vladama, svojim klijentima, i drugima, radi zaštite lanca opskrbe i osiguravanja da se duhanski proizvodi u maksimalnoj mogućoj mjeri prodaju samo u okviru legalnih kanala", kazao je Calantzopoulos.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙