FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKERI NAPALI INTERNET STRANICU REGOSA, TAJNOST PODATAKA NIJE UGROŽENA

ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Jedan ili više nepoznatih počiniteljajučer su neovlašteno pristupili prvoj Internet stranici REGOS-a istavili na nju neki drugi sadržaj, ali sigurnost i tajnost podataka nabilo kojem od REGOS-ovih poslužitelja nije bila ugrožena tim hakerskimnapadom, izvijestili su iz Središnjeg registra osiguranika.
ZAGREB, 9. srpnja 2004. (Hina) - Jedan ili više nepoznatih počinitelja jučer su neovlašteno pristupili prvoj Internet stranici REGOS-a i stavili na nju neki drugi sadržaj, ali sigurnost i tajnost podataka na bilo kojem od REGOS-ovih poslužitelja nije bila ugrožena tim hakerskim napadom, izvijestili su iz Središnjeg registra osiguranika.

Neovlašten pristup nije bio uspješan ni na jednom dijelu sadržaja REGOS-ovih Internet stranica, kao i bazama podataka, te REGOS-ovim pričuvnim i sigurnosnim poslužiteljima. Hakeri su, naime, izmijenili izgled prve stranice na rezervnoj domeni njihove Internet stranice www.regos.hr, pojasnili su iz REGOS-a.

Napominju da su zbog primjene sigurnosnih aktivnosti odmah nakon neovlaštenog pristupa korisnici imali poteškoća u pristupanju Internet sadržaju na toj domeni. Probleme su mogli imati i korisnici koji su pristupali REGOS-ovim Internet stranicama putem glavne domene regos.org, ali samo u razdoblju od nekoliko minuta, koliko je trajalo uvođenje sigurnosnih mjera.

Hakerski napad je odmah primijećen i praktički istovremeno neutraliziran, kažu u REGOS-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙